Allerførst et stort tillykke til vores stærke karate ungdom. Danmark kan endnu engang brøste sig af at have taget medaljer på højeste europæiske ungdomsniveau, og det endda samtidig med at Danmark var vært for historiens allerstørste U21 EM nogensinde. Det bevidner endnu en gang, at Karate er i en fantastisk udvikling. En dansk Europamester og en dansk EM bronze i rammerne af Gigantium i Aalborg blandt 1100 deltagere og 51 nationer, kan vi godt klappe os selv på skulderen af.

En flot EM guld til Erika Batakujevic. Hun stillede op i klassen for Kadet piger -54 kg, og slog alle på sin vej.

- Jeg følte mig rigtig rigtig parat lige fra start. Jeg var glad for min lodtrækning og havde glædet mig til, at kæmpe mod mange af dem der var i min pulje. Jeg manglede en “jeg kan det her!!!” følelse sidste år i Sochi, men den havde jeg i dag.

Erika havde 5 kampe. Først vandt hun over Rumænien 2:1, Dernæst Ukraine 3:1, så Tyskland 6:1. I semifinalen blev Østrig slået 1-0 og til sidst i en flot og stærk kamp blev Frankrig slået 1-0

-Opbakningen fra Danmark har været fantastisk, og har motiveret mig endnu mere, fortæller Erika med det største ”guld-smil”.

Bronze medaljetager Mads Viberg Larsen stillede op i klassen U21 mænd under 75 kg

“Planen var lidt fri i forhold til rollerne, men jeg skulle bare tage chancerne når de var der. Opvarmningen gik godt og jeg følte mig klar. Jeg var ærgerlig over at jeg tabte i indledende, men jeg blev hurtig klar til opsamling, og her greb jeg chancen.”

Mads tabte 2. runde til Georgien 2:3, som endte med at gå i finalen. Herefter skulle Mads kæmpe opsamling om bronze. Mads gik hele vejen, og sluttede med at slå Belgien i bronzekampen.

Josephine Christensen stillede op teknik disciplinen Kata kadet piger, og det blev til en flot top 5

- Min første og anden runde gik godt, alle de opgaver jeg havde sat for mig, fik jeg løst. Gulvet var glat, men jeg formåede alligevel at have grounding. Min balance har kørt smurt i opvarmningen. Jeg var frustreret over den manglende finale plads, men holder hovedet højt. Bronze kamp gik desværre ikke som håbet, og jeg er ked af den balancefejl jeg lavede.

Danmark havde i alt 29 ungdomsatleter klar til start i de forskellige årgange, discipliner og vægtklasser.

Hele ugen op til EM havde den stået på intense forberedelser, og da de første konkurrencer blev sat i gang, var det også et topmotiveret landshold, der gik på kamparealerne.

- Vi kan se hvordan karatemesterskaberne konstant flytter grænsen for, hvor dygtige atleterne skal være. Også for bare kunne være med på ungdoms niveau. Vi kommer til dette mesterskab med relativ ny generation. Flere er med for allerførste gang, eller har rykket årgang og det gør bare præmissen endnu sværere, fortæller sportschef Allan Kjærsgaard, da de første indtryk af årets ungdoms EM har bundfældet sig.

- Vi kommer igennem til 3 medaljekampe, Erikas guld, Mads bronze og så en meget fornem top 5 placering til Josefine. Det er vi faktisk meget stolte af, især når vi tager for øje, det niveau der finder sted her.

Karate har for længst udviklet sig til en kampsport, hvor man kan konkurrere på et meget højt niveau. Fuldstændig som var det en hver anden elitesport. En konkurrence hvor det bliver tydeligt med vindere og tabere. Med medaljer og pokaler. Med prestige og masser historier. Med følelser helt ude på tøjet, med tårer på kinderne i glæde eller i smerte.  Vi glæder os til at følge vores unge mennesker videre i deres Karate karriere.