EM guld og bronze i Aalborg

 

Allerførst et stort tillykke til vores stærke karate ungdom. Danmark kan endnu engang brøste sig af at have taget medaljer på højeste europæiske ungdomsniveau, og det endda samtidig med at Danmark var vært for historiens allerstørste U21 EM nogensinde. Det bevidner endnu en gang, at Karate er i en fantastisk udvikling. En dansk Europamester og en dansk EM bronze i rammerne af Gigantium i Aalborg blandt 1100 deltagere og 51 nationer, kan vi godt klappe os selv på skulderen af.

 

En flot EM guld til Erika Batakujevic. Hun stillede op i klassen for Kadet piger -54 kg, og slog alle på sin vej. 

- Jeg følte mig rigtig rigtig parat lige fra start. Jeg var glad for min lodtrækning og havde glædet mig til, at kæmpe mod mange af dem der var i min pulje. Jeg manglede en “jeg kan det her!!!” følelse sidste år i Sochi, men den havde jeg i dag.

 

Erika havde 5 kampe. Først vandt hun over Rumænien 2:1, Dernæst Ukraine 3:1, så Tyskland 6:1. I semifinalen blev Østrig slået 1-0 og til sidst i en flot og stærk kamp blev Frankrig slået 1-0

 

-Opbakningen fra Danmark har været fantastisk, og har motiveret mig endnu mere, fortæller Erika med det største ”guld-smil”.

 Bronze medaljetager Mads Viberg Larsen stillede op i klassen U21 mænd under 75 kg

“Planen var lidt fri i forhold til rollerne, men jeg skulle bare tage chancerne når de var der. Opvarmningen gik godt og jeg følte mig klar. Jeg var ærgerlig over at jeg tabte i indledende, men jeg blev hurtig klar til opsamling, og her greb jeg chancen.”

Mads tabte 2. runde til Georgien 2:3, som endte med at gå i finalen. Herefter skulle Mads kæmpe opsamling om bronze. Mads gik hele vejen, og sluttede med at slå Belgien i bronzekampen. 

Josephine Christensen stillede op teknik disciplinen Kata kadet piger, og det blev til en flot top 5

- Min første og anden runde gik godt, alle de opgaver jeg havde sat for mig, fik jeg løst. Gulvet var glat, men jeg formåede alligevel at have grounding. Min balance har kørt smurt i opvarmningen. Jeg var frustreret over den manglende finale plads, men holder hovedet højt. Bronze kamp gik desværre ikke som håbet, og jeg er ked af den balancefejl jeg lavede.

 

Danmark havde i alt 29 ungdomsatleter klar til start i de forskellige årgange, discipliner og vægtklasser.

Hele ugen op til EM havde den stået på intense forberedelser, og da de første konkurrencer blev sat i gang, var det også et topmotiveret landshold, der gik på kamparealerne.

 

- Vi kan se hvordan karatemesterskaberne konstant flytter grænsen for, hvor dygtige atleterne skal være. Også for bare kunne være med på ungdoms niveau. Vi kommer til dette mesterskab med relativ ny generation. Flere er med for allerførste gang, eller har rykket årgang og det gør bare præmissen endnu sværere, fortæller sportschef Allan Kjærsgaard, da de første indtryk af årets ungdoms EM har bundfældet sig.

- Vi kommer igennem til 3 medaljekampe, Erikas guld, Mads bronze og så en meget fornem top 5 placering til Josefine. Det er vi faktisk meget stolte af, især når vi tager for øje, det niveau der finder sted her.

 

Karate har for længst udviklet sig til en kampsport, hvor man kan konkurrere på et meget højt niveau. Fuldstændig som var det en hver anden elitesport. En konkurrence hvor det bliver tydeligt med vindere og tabere. Med medaljer og pokaler. Med prestige og masser historier. Med følelser helt ude på tøjet, med tårer på kinderne i glæde eller i smerte.  Vi glæder os til at følge vores unge mennesker videre i deres Karate karriere.Seneste nyt


Philip Carlsen stopper på landsholdet
Philip fylder 32 i år, og har valgt at prioritere sin trænergerning i Bushi, sin familie og sit arbejde.
Dermed bliver en lang og loyal landsholdskarriere lagt på hylden.
1. juli 2018


Hvad dræber talentet i dig?
Er det økonomien, som sætter en dræbende stopper for, at ens evner, ens talent - vil forblive nedgravet?
23. juni 2018


Laura Lyck er direkte kvalificeret til Ungdoms OL
16 årige Laura Lyck fra Egedal Karate Klub har gjort noget ganske historisk. Det er første gang at Karate er med på OL programmet for ungdom
8. juni 2018


God succes for de åbne kaffemøder i Dansk Karate Forbund
De første skridt for udviklingen af talent og elitestrategi 2024 er taget. Kaffemøder på Sjælland og i Jylland er blevet afholdt med stor tilslutning fra de danske karate klubber.
7. juni 2018


Nye Forbundsinstruktører
15 veloplagte kursister gennemførte i weekenden 1.modul i Ishøj
3. juni 2018


Tør du godt forfølge dit talent?
Har alle mennesker enestående evner? Er det rigtig, at hvert individ indeholder et ganske særligt potentiale fra barnsben, der bare venter på at blive sat i gang?

20. maj 2018


De indledende kampe for Danmark ved senior EM
EKF Senior EM, Novi Sad - Serbien 2018
12. maj 2018


ANKOMMET til EKF Senior EM, Novi Sad i Serbien
13 kæmpere og 5 trænere, coaches mm. fra Dansk Karateforbund afsted til det 53rd EKF Senior Championships i Novi Sad, Serbien.
9. maj 2018


2.indkaldelse til Generalforsamling 2018
Dansk Karate Forbund inviterer til ordinær generalforsamling i Ishøj lørdag 19.maj 2018 kl.13 i Ishøj Idrætscenter
3. maj 2018


Katrine Pedersen er nummer 1 på verdensranglisten
Katrine er som den første kvindelige dansker nogensinde nummer et på verdens ranglisten. Det blev hun efter en fantastisk sejr ved Karate 1 Premier League i Rabat, Marokko. Her vandt hun 5-0 over Iryna Zaretska fra Azerbaijan i finalen.
2. maj 2018


Dansk Karate Forbunds eliteudvalg inviterer til et åbent kaffemøde om talent og elite arbejdet i Danmark
I kan være med til at sætte Dansk Karate Forbunds talent og elite arbejde i et endnu højre gear
26. april 2018


Kan Danmark udvikle verdens bedste karate atleter?
Talentudviklingen i Dansk karate er i særklasse. Resultaterne igennem de sidste 10 år taler et tydeligt sprog. Siden 2008 har historien vist samme billede. Om det har været EM eller VM, så har unge atleter fra Danmark sat dagsorden, og vist vejen frem internationalt.
21. april 2018


Guld til Katrine
Katrine viste igen storform her kort tid inden senior EM ved at vinde guld ved Premier League - Rabat, Marokko
9. april 2018


Hvor skal DM afholdes i 2019

Forbundet har besluttet at sætte DM 2019 i udbud. Datoen bliver annonceret senere. Klik og læs mere.
25. marts 2018


Tilskud fra breddepuljen, part 18: Halsnæs Karate-Do kumiteseminar21. februar 2018


Stor dansk succes ved U21 EM i Sochi
Danmark gjorde sig igen bemærket ved det netop overståede U21 EM i Sochi, Rusland. Med 10 medaljekampe og 6 medaljer var mesterskaberne absolut en succes for det danske karatelandshold, som nu igen kan bryste sig af, at have en Europamester, idet Michel Corbalan gik hele vejen i U21 -84kg.
16. februar 2018


Tilskud fra breddepuljen, part 16: Træningslejr Egedal Karate Klub6. februar 2018


Tilskud fra breddepuljen, part 17: Allerød Karate Dojo klubmesterskab6. februar 2018


Tilskud fra breddepuljen, part 15: Sportskarate Cup 20. maj 201730. januar 2018


Shobu Ippon uddannelse30. januar 2018