Danmark topper medaljetabellen ved et historisk stort Nordiske Mesterskaber i karate

For syvende år i træk blev det Danmark, som endte som samlet vinder af 2018 udgaven af de officielle nordiske mesterskaber i karate.
Mesterskabet fandt sted i Tampere, Finland og lige knap 300 karate atleter fra de 8 lande som indsiger i det nordiske fællesskab var samlet

- Vi kan virkelig mærke hvordan hele karate verdenen har taget et ekstra gear, nu når OL ligger derude i horisonten. Især ved et mesterskab som dette. Antallet af deltagere stiger, og niveauet stiger. Så vi skal som nation hele tiden arbejde benhårdt for at være på forkant med den stadigt hårdere konkurrence. Vi vidste godt, at vi lå i favorit rollen til at tage pokalen hjem til Danmark for syvende gang (af syv mulige, red.), så der var pres på os alle under hele mesterskabet. Men det gør ikke noget, for hvis det var for nemt, ville vi heller ikke være med, fortæller sportschef Allan Kjærsgaard

Normalt ligger især Sverige meget tæt med Danmark i kapløbet, og de har også været langt fremme i år, blandt andet med en bronze ved VM.
- Det overraskede os lidt, at det var Letland som gik ind og tog et godt indhug i medaljerne. For normalt har vi Sverige lige hælene. I år pressede både letterne og finnerne massivt på. Men vi viste til mesterskabet, at Danmark også kommer forberedte. Vi havde et stærkt hold med, og vi har til dette mesterskab investeret i bredere trænerstab, så vi kan blive ved med at holde den høje kvalitet i begge discipliner igennem alle årgange. Til sidst viste vi de øvrige nationer, at vi har et ekstra gear.

Danmark stillede med det største hold. Hele 57 atleter fordelt på de 2 discipliner, kata og kumite, og på 3 aldersgrupper (kadet 14-15 år, junior 16-17 år og senior 18 år og op)

Danmark fik i alt 14 nordiske guldmedaljer. Den første mesterskabstitel blev hjemtaget af15-årige Josephine Christiansen. Hun konkurrerede i disciplinen kata og var spændt på at komme i finalen til hendes første nordiske mesterskab
- Det har været et par udmattende runder, de første her. Og i finalen skal jeg lave min længste kata (Chatanyara Kusanku), så jeg skal lige have fyldt energi niveauet helt op. Men jeg føler mig klar og glæder mig, fortalte en smilende Josephine, imens hun spiste en mysli bar.
Kort efter gik hun ind og vandt 4-1 på dommerafgørelse over hjemmebane favoritten fra Finland.

Det danske karate landshold hentede sammenlagt 32 medaljer hjem til fædrelandet, og dagen blev rundet af stående på toppen med holdkampe.
- Holdkampe for senior herrer består af 5 atleter, vi behøvede kun de første 3, for at vise hvilket niveau vi står for her i Norden. Finland, som var vores modstandere, kom med deres bedste skud, men vores unge løver stod distancen og kunne hente dagens sidste guld medalje hjem, fortæller landstræner i kumite Allan Busk.
Med sådan en afsluttende magtdemonstration ved de nordiske mesterskaber, blev der sat et solidt punktum for et stærkt år for dansk karate.

Samlet resultatliste for Danmark er angivet nedenfor. Som det fremgår i parentes, så er flere kæmpere ganske erfarende medaljetagere ved NM, EM og VM.

Guld:
Mille Lennie Hjerrild, Female Senior -50kg (Bronze NM '17)
Casper Lidegaard, Male Senior -60kg
Michel Corbalan, Male Senior -84kg  (Guld EM '18)
Kumite Hold, Male Senior Team (Guld NM '17)
Persia Hansen, Female Junior -59kg
Jimmy Jodeili, Male Junior -61kg (Bronce NM '17)
Emil Friis, Male Junior -68kg
Lasse Bøgelund, Male Junior -76kg (Guld NM '17, Sølv VM '17)
Frederik Godthjælp Petersen, Male Junior +76kg (Guld NM '17, Sølv EM '18, Guld VM '17)
Anna Enevoldsen, Female Junior Kata
Mark Løytved, Male Junior Kata