OL i Tokyo udskydes til 2021

25. marts 2020

IOC har meldt ud, at OL i Tokyo udskydes til 2021. DIF og Team Danmark er tilfredse med beslutningen og igangsætter nu arbejdet med, hvad det kommer til at betyde for det danske OL-arbejde.

Den endelige dato er endnu ikke fastsat, men i pressemeddelelsen fra IOC står der, at OL er blevet ”rescheduled to a date beyond 2020 but not later than summer 2021.”

Fra Dansk Karate Forbunds side melder sig også en tilfredshed om beslutningen. Forholdene omkring atleternes træningssituation har langt fra været optimale. Nedlukningen af alle idrætsfaciliteter, sammen med aflysningen af EM, alle kvalifikationsstævner og udsættelse af det afgørende OL kval- stævne, har skabt meget ringe vilkår for Dansk Karates 4 OL kandidater.

”Det er supergodt med en afklaring. Nu kan vi forhåbentlig se frem til at kunne forberede os ansvarligt og professionelt, som det hele tiden har været tiltænkt”, fortæller sportschef Allan Kjærsgaard.

Denne udskydelse vil påvirke resten af 2020 og ind i 2021. Det rejser selvfølgelig også en lang række spørgsmål, om hvad kommer der så til at ske, og hvad går det ud over?

”Selvom de første overvejelser om, hvordan en ny plan skal se ud - er påbegyndt, så skal vi have yderligere info fra WKF om hvad der skal ske med kvalifikationen for de resterende pladser samt en endelig dato for OL. I vores forbund har vi dog også meget mere end OL. Så vi får rigtig travlt den kommende tid med at organisere et godt og fantastisk efterår, når Corona situationen aftager, fortæller Allan Kjærsgaard