22 årige Sofie Abild ender med en top 7 placering ved Paris Open

2020 startede med en top karate event. De allerdygtigste karate kæmpere var samlet i Paris til Karate 1 Premier League, for at indlede den sidste jagt på OL pladserne. 3 Team Danmark atleter Katrine Pedersen, Sofie Abild og Casper Lidegaard var rejst til den franske hovedstad, for at endnu en gang vise deres evner og være med i det sublime selskab.

(på foto ses fra venstre: Sofie Abild, Casper Lidegaard og Katrine Pedersen)

Sofie Abild ender med en top 7 placering i stærkt selskab
Premier League er udelukkende for top 100 kæmpere, hvilket betød hård kamp fra start af. Katrine Pedersen møder i kategorien for kvinder -68 kg, den stærke tyrkiske pige Eda Eltemur, som også har flere Karate medaljer på cv’et. Det bliver et meget tæt opgør, som desværre ender 1-2 i Tyrkisk favør. Casper Lidegaard har Saudi Arabien i første runde i herrer -60 kg. Det bliver desværre også til et nederlag.

Bedst går det Sofie Abild. I vægtklassen kvinder +68 kg vinder hun første runde over Belgieren Ophelie Mulolo 4-3. Næste runde står Iraneren Hamedi Abbasali klar. Denne iraner ligger øverst på den officielle OL ranking liste, og står med højst sandsynlighed med en af OL pladserne. Sofie var klar på en taktisk kamp, hvilket næsten lykkedes. Kampen endte desværre 0-1 til Iraneren. Hamedi vandt sine efterfølgende kampe og kom i finalen. Det betød opsamling om bronze for Sofie.

Her møder hun allerførst slovakken Dominka Tatarova i medrivende og nervepirrende kamp med masser af point. Sofie trækker sig sejrrigt ud af kampen 6-4. Efterfølgende står den stærke hjemmebane favorit klar. Franske Anne Laurie Florentin havde hele hallen med sig i denne kamp, og det blev desværre endestationen for Sofie. Men en flot placering som nr. 7 i så fornemt et selskab.