Bortgang af Vitus Bilking

Efter 16 års kamp med kræft, gik Shuri-ryus Kyoshi Vitus Bilking bort lørdag d. 28. december 2019.

Han blev tilbudt plads på hospice fredag den 6/12, men valgte at bo hjemme til den 24. december, hvor han blev indlagt på hospitalet.

Kyoshi Vitus Bilking`s bisættelse bliver i Egå kirke
Tirsdag den 7. januar kl. 13.00
Efterfølgende mindehøjtidelighed I Egå Marina

Kyoshi Vitus Bilking startede sin karatekarriere i 1973 med Kyokushinkai karate, og han fandt her en træningsform, der udfordrede ham og gav en fantastisk god fysisk form. Han dyrkede Kyokushinkai i perioden 1973-75, og fortsatte herefter i Budo All-style karate. Trods et sort bælte, fem vundne Danmarks-mesterskaber og seks år på landsholdet manglede der noget. Den hårde træning gav ganske vist en utrolig stærk psyke og krop, men på længere sigt sled den simpelthen kroppen i stykker og gav en del kroniske skader til ham selv og de andre folk i klubben. I 1979 rejste Vitus Bilking til USA og mødte Ridgely Abele‚ der inviterede ham til at træne Shuri-ryu karate. Han blev fænget af den gennemtænkte tekniske træning og skiftede officielt over til Shuri-ryu den 16. december 1982.

I 1989 blev Vitus udnævnt til assisterende chefinstruktør og ansvarlig for Shuri-ryu karate i Europa af Grandmaster Robert A. Trias. I 2005 blev Kyoshi Bilking udnævnt til international chefinstruktør i Shuri-ryu karate. En titel, der indehaves af under 12 personer i verden.

Kyoshi Vitus Bilking blev i 2007 tildelt 8. dan og titlen Kyoshi.

Trods hans kræftdiagnose i 2004 valgte Kyoshi at leve

og ikke være patient. Han var åben om sin kræft og vendte det til noget positivt. Han fortsatte sin træning og forskning i karate, og han blev med at hæve sit karateniveau, til hans krop ikke ville mere.

Vi er mange som tænker på Vitus med stor respekt for hans ekspertise, og vi trækker på smilebåndet, når vi tænker på den måde, han var på som menneske.

Kyoshi Vitus Bilking

• 8. dan Okinawan Shuri-ryu