Dansk Karate Forbund ønsker glædelig jul og godt nytår til alle medlemsklubber

2019 har været et begivenhedsrigt år for dansk karate.

Danmark har været værtsnation for EKF Europamesterskaberne som blev afholdt i Gigantium i Aalborg og Nordisk Mesterskab i Kolding.

Katrine Pedersen fra Ishøj Karate Klub kæmpede sig til en bronze medalje i kumite ved senior EM i klassen -68 kg.

Erika Batakujevic fra Bushi er blevet nomineret til Årets Fund af DIF, Team Danmark og Politikken for hendes guld i kumite ved U21 EM i kadet klasse og bronze ved VM i junior klassen.

Udover tilfredsstillende stævneresultater, har der i 2019 været fokus på udvikling af en ATK-bog (aldersrelateret træningskoncept), som kan inspirere og udvikle dansk karate. – ”Vi kommer dybt ned i “maskinrummet” og trækker de bedste elementer fra vores erfaringer og viden i spil, og gør dem endnu bedre. Med denne ATK bog kommer Danmark til at stå endnu stærkere i fremtiden, i jagten om skabe resultater i verdensklasse”, lyder det fra den sportslige lederstab.
ATK’en forventes færdig i slutningen af 2020 og vil afføde en ny og spændende uddannelsesmulighed i Dansk Karate Forbund, som vi ser frem til at kunne præsentere.

Efter dissidens-begrebets afskaffelse arbejder DKarF mod et større, mere åbnet og mangfoldigt forbund, hvor alle er velkomne og kan dyrke karate i de rette rammer. Derfor er det pr. 06. oktober 2019 blevet indført et passivt medlemskab.

Derudover er der gennem 2019 også blevet arbejdet med at gøre DKarF mere attraktivt for de eksisterende medlemsklubber.
Der er i den forbindelse blevet indført et klippekortsystem, som vil blive tildelt til alle A klubber uden tilknytning til talent- og landshold, B klubber og som velkomstgave til nye klubber i forbundet.

Efter forespørgsel fra flere medlemsklubber er der blevet indført en mini-karate licens, som dækker elever fra 0-6 år. Denne licens koster 100 kr. i først halvår og 50 kr. i andet halvår og dækker som de almindelige licenser også over den kollektive ulykkesforsikring inkl. tandskadeforsikring.

Der vil derudover blive arbejdet på et mini-karate koncept i 2020, som vil være til gavn for alle klubber med elever i denne alder. Der vil komme mere info i løbet af 2020.

For ikke at glemme de 7-årige elever, der betaler licens, vil der fra 2020 blive oprettet en kategori til Danmarksmesterskaberne for netop denne gruppe. Der er derfor nu oprettet tilbud til alle aldre i forbundet.
Danmarksmesterskaberne vil i 2020 blive afholdt d. 24.-26. april i Solrød og Danmarksmesterskaberne i Shobu Ippon vil blive afholdt d. 3. oktober i Glostrup.
Mere info tilgår i 2020.

Breddepuljen blev i 2019 søgt intet mindre end 46 gange af 26 forskellige klubber. I 2020 vil endnu flere klubber få adgang til at kunne søge breddepuljen.

I 2020 vil A klubber med over og under 25 licenser/medlemstal og B klubber kunne søge breddepuljen. Det økonomiske tilskud vil i foråret blive beregnet ud fra det indberettede medlemstal til CFR og i efteråret blive beregnet ud fra antallet af licenser på ansøgningstidspunktet.

Initiativpuljen og stævnetilskudspuljen vil i 2020 ikke længere eksisterer. Da breddepuljen ikke har efterladt et overskud fra 2019, vil hverken initiativpuljen eller stævnetilskudspuljen eksisterer i 2020.

Nye tiltag! Der vil i 2020 kunne findes en fane på forbundets hjemmeside med aktiviteter. Det vil her være muligt at indsende invitationer til åbne arrangementer/træninger i forbundet. Invitationerne skal indsendes til konsulent@danskkarateforbund.dk, hvorefter de vil blive delt på siden.

Derudover vil der blive arbejdet på at integrere forbundets forskellige stilarter på hjemme- og Facebookside. Der vil blive oprettet ”Stilarts Nyt!”, så stilarterne har mulighed for at indsende artikler, tekst mm. til konsulent@danskkarateforbund.dk, hvis der er nyheder fra stilarterne.

Hvad sker der i 2020?

Dansk Karate Forbund vil i 2020 fortsat have fokus på udviklingen af forbundet og karaten som sport.

Så er det ingen hemmelighed, at karate bliver repræsenteret ved OL 2020.
Karate vil være repræsenteret med 2 discipliner: individuel kata og individuel kumite for både mænd og kvinder. I kumite vil antallet af vægtklasser blive reduceret til 3 for begge køn og antallet af kæmpere i hver klasse vil blive begrænset til 8.
Den endelige OL kvalifikation vil finde sted d. 8-10 maj i Paris, hvor kun de 3 bedste fra hver pulje kvalificerer sig til at repræsentere karate ved OL. Vi krydser fingre for de danske kæmpere!

Dansk Karate Forbund ønsker alle medlemsklubber en god jul og et godt nytår
og vi ser frem til endnu et godt karateår i 2020!