Dansk Karate Forbund ønsker glædelig jul og godt nytår til alle medlemsklubber

 

 

2019 har været et begivenhedsrigt år for dansk karate.

Danmark har været værtsnation for EKF Europamesterskaberne som blev afholdt i Gigantium i Aalborg og Nordisk Mesterskab i Kolding.

Katrine Pedersen fra Ishøj Karate Klub kæmpede sig til en bronze medalje i kumite ved senior EM i klassen -68 kg.

Erika Batakujevic fra Bushi er blevet nomineret til Årets Fund af DIF, Team Danmark og Politikken for hendes guld i kumite ved U21 EM i kadet klasse og bronze ved VM i junior klassen.

Udover tilfredsstillende stævneresultater, har der i 2019 været fokus på udvikling af en ATK-bog (aldersrelateret træningskoncept), som kan inspirere og udvikle dansk karate. – ”Vi kommer dybt ned i “maskinrummet” og trækker de bedste elementer fra vores erfaringer og viden i spil, og gør dem endnu bedre. Med denne ATK bog kommer Danmark til at stå endnu stærkere i fremtiden, i jagten om skabe resultater i verdensklasse”, lyder det fra den sportslige lederstab.
ATK’en forventes færdig i slutningen af 2020 og vil afføde en ny og spændende uddannelsesmulighed i Dansk Karate Forbund, som vi ser frem til at kunne præsentere.

Efter dissidens-begrebets afskaffelse arbejder DKarF mod et større, mere åbnet og mangfoldigt forbund, hvor alle er velkomne og kan dyrke karate i de rette rammer. Derfor er det pr. 06. oktober 2019 blevet indført et passivt medlemskab.

Derudover er der gennem 2019 også blevet arbejdet med at gøre DKarF mere attraktivt for de eksisterende medlemsklubber.
Der er i den forbindelse blevet indført et klippekortsystem, som vil blive tildelt til alle A klubber uden tilknytning til talent- og landshold, B klubber og som velkomstgave til nye klubber i forbundet.

Efter forespørgsel fra flere medlemsklubber er der blevet indført en mini-karate licens, som dækker elever fra 0-6 år. Denne licens koster 100 kr. i først halvår og 50 kr. i andet halvår og dækker som de almindelige licenser også over den kollektive ulykkesforsikring inkl. tandskadeforsikring.


Der vil derudover blive arbejdet på et mini-karate koncept i 2020, som vil være til gavn for alle klubber med elever i denne alder. Der vil komme mere info i løbet af 2020.

For ikke at glemme de 7-årige elever, der betaler licens, vil der fra 2020 blive oprettet en kategori til Danmarksmesterskaberne for netop denne gruppe. Der er derfor nu oprettet tilbud til alle aldre i forbundet.  
Danmarksmesterskaberne vil i 2020 blive afholdt d. 24.-26. april i Solrød og Danmarksmesterskaberne i Shobu Ippon vil blive afholdt d. 3. oktober i Glostrup.
Mere info tilgår i 2020.

Breddepuljen blev i 2019 søgt intet mindre end 46 gange af 26 forskellige klubber. I 2020 vil endnu flere klubber få adgang til at kunne søge breddepuljen.

I 2020 vil A klubber med over og under 25 licenser/medlemstal og B klubber kunne søge breddepuljen. Det økonomiske tilskud vil i foråret blive beregnet ud fra det indberettede medlemstal til CFR og i efteråret blive beregnet ud fra antallet af licenser på ansøgningstidspunktet. 

Initiativpuljen og stævnetilskudspuljen vil i 2020 ikke længere eksisterer. Da breddepuljen ikke har efterladt et overskud fra 2019, vil hverken initiativpuljen eller stævnetilskudspuljen eksisterer i 2020.

Nye tiltag! Der vil i 2020 kunne findes en fane på forbundets hjemmeside med aktiviteter. Det vil her være muligt at indsende invitationer til åbne arrangementer/træninger i forbundet. Invitationerne skal indsendes til konsulent@danskkarateforbund.dk, hvorefter de vil blive delt på siden.

Derudover vil der blive arbejdet på at integrere forbundets forskellige stilarter på hjemme- og Facebookside. Der vil blive oprettet ”Stilarts Nyt!”, så stilarterne har mulighed for at indsende artikler, tekst mm. til konsulent@danskkarateforbund.dk, hvis der er nyheder fra stilarterne.

 Hvad sker der i 2020?

 

Dansk Karate Forbund vil i 2020 fortsat have fokus på udviklingen af forbundet og karaten som sport.

Så er det ingen hemmelighed, at karate bliver repræsenteret ved OL 2020.
Karate vil være repræsenteret med 2 discipliner: individuel kata og individuel kumite for både mænd og kvinder. I kumite vil antallet af vægtklasser blive reduceret til 3 for begge køn og antallet af kæmpere i hver klasse vil blive begrænset til 8.
Den endelige OL kvalifikation vil finde sted d. 8-10 maj i Paris, hvor kun de 3 bedste fra hver pulje kvalificerer sig til at repræsentere karate ved OL. Vi krydser fingre for de danske kæmpere!


Dansk Karate Forbund ønsker alle medlemsklubber en god jul og et godt nytår
og vi ser frem til endnu et godt karateår i 2020!


Seneste nyt


Ferie på sekretariatet4. februar 2020


1.indkaldelse generalforsamling 2020
Lørdag d. 16.maj afholdes den ordinære generalforsamling i Idrættens Hus, Brøndby
31. januar 2020


22 årige Sofie Abild ender med en top 7 placering ved Paris Open
2020 startede med en top karate event. De allerdygtigste karate kæmpere var samlet i Paris til Karate 1 Premier League, for at indlede den sidste jagt på OL pladserne.
28. januar 2020


Udviklingskraftcenter i Kolding
Træningen er for kæmpere, der allerede er på Talentcenter Kumite Vest, samt kæmpere som klubberne gerne vil gøre klar til talentcenteroptagelse. Aldersgruppen er fra 10-17 år.
28. januar 2020


Bortgang af Vitus Bilking
Efter 16 års kamp med kræft, gik Shuri-ryus Kyoshi Vitus Bilking bort lørdag d. 28. december 2019.

Æret være hans minde.

3. januar 2020


God jul og godt nytår
Dansk Karate Forbund ønsker alle medlemsklubber en god jul og et godt nytår!
20. december 2019


Forbundets aktivitetskalender for 2020
Så er Dansk Karate Forbunds Kalender for 2020 klar! Klik på foto
11. december 2019


Bortgang af Soke Hirokazu Kanazawa
D. 9 December 2019 modtog vores karate verden den meget trist nyhed om Soke Hirokazu Kanazawas bortgang og beskeden om at Soke var sovet stille ind Søndag d. 8 December 2019.
10. december 2019


Nyt fra dommerudvalget
NKF Referee, nyt medlem af EKF Referee Commission og 2 nye WKF Referee A i kumite
2. december 2019


Allerød Karate Dojo vinder tur til Japan
Allerød Karate Dojo vinder en tur til Japan gennem SAS´ nye lancerede kampagne "Future Olympians"
18. november 2019


Erika vinder en VM bronze for ungdom i Chile
U21 landsholdet deltog med 20 kæmpere ved VM i Santiago, Chile fra den 23. – 27. oktober 2019. 85 nationer og 1250 kæmpere deltog ved mesterskabet.
1. november 2019


Bestyrelsens vision for fremtidens forbund
Tilføjelse af passivt medlemskab, ændringer i breddepuljen og for hvem, ny og billigere mini-karatelicens, indførelse af klippekortsystem, DM for 7-årige - læs meget mere her!
11. oktober 2019


Katrine vinder bronze ved Premier League i Moskva
Stærk succes, men samtidig også uheld i den danske trup!
7. oktober 2019


Karate1 Premier League 2019 – Denne gang Moskva
Danmark deltager med Michel Corbalan, Sofie Abild, Katrine Pedersen og Casper Lidegaard til weekendens Karate1 Premier League stævne i Moskva i Rusland.
4. oktober 2019


Storsejr til Katrine i første runde var ikke nok
Santiago, Chile – Karatens topliga er i fuld gang. Verdens absolutte elite er samlet til endnu en gang at dyste om placeringer i optakten til OL i 2020.
23. september 2019


Katrine slår VM bronzevinder, men 2. runde blev desværre endestationen ved efterårets første Premier League.
Hele karate eliten er i disse dage samlet i Tokyo, for at deltage ved Karate1 - Premier League. Dette er verdens største internationale liga.
8. september 2019


Procedure for optagelse på det danske landshold og de danske talentcentre for både KATA og KUMITE
Gældende fra efteråret 2019 - I det følgende kan du læse om de første skridt der skal tages, når du vil optages på landsholdet eller talentcentrene
21. august 2019


Dansk Karate repræsenteret ved European Games i Minsk
Dansk Karate repræsenteret ved European Games, i Minsk ved Katrine Pedersen. Sendes direkte på DR2 lørdag d.29 juni kl. 9:55
26. juni 2019


Nye Forbundsinstruktører
17 kursister gennemgik 2.modul med fokus på ernæring, styrketræning og fysiologi.
24. juni 2019


2.indkaldelse ordinær Generalforsamling
DKarF afholder ordinær generalforsamling lørdag 11.maj i Idrættens Hus, Brøndby
26. april 2019