Erika vinder en VM bronze for ungdom i Chile

U21 landsholdet deltog med 20 kæmpere ved VM i Santiago, Chile fra den 23. – 27. oktober 2019. 85 nationer og 1250 kæmpere deltog ved mesterskabet.

Landsholdet ankom til Santiago lørdag den 19. oktober og brugte de første tre dage på træning, taktisk forberedelse, samt tilvænning til tidsforskellen.
Der var uroligheder og demonstrationer i byen, men dette foregik langt fra det område danskerne befandt sig i. Kæmperne forholdt sig fokuserede i dagene op til stævnestart, hvilket gav en rigtig god stemning i truppen.

Onsdag den 23. oktober var der stævnestart og mesterskabet blev afviklet over 5 dage. Det er landstrænerteamets indtryk at kompetencekravene til kumite er skærpet yderligere, og der i endnu højere grad stilles krav til hurtige taktiske omstillinger, en høj grad af agility og et stort teknisk repertoire.

Det samme gælder i kata hvor der ikke længere er ”lette nationer” og at vi må acceptere, at selvom de enkelte kæmpere er blevet dygtigere, er det svært at gøre sig gældende i den bedre halvdel af feltet til U21 VM.

Erika Batakujevic kæmpede sig frem til en flot VM Bronze
Allerbedst gik det for Erika som vandt bronze i kumite for junior piger -53 kg (16-17 år)

- Jeg synes selv jeg startede godt ud med opvarmning, og følte det hele kørte - jeg kunne dog alligevel allerede mærke der, at mit hovede ville godt, hvor min krop var et helt andet sted. Jeg prøvede ligesom at ignorer det, men da jeg så kom ind og skulle stå klar, kunne jeg tydeligt mærke forskel! Mine ben var tunge og mine arme var ikke som de skulle være, fortæller Erika.

Første kamp mod Colombia ender 1-1, Erika vinder, da hun sætter første scoring i kampen (Senshu). Anden kamp møder hun Assma Charif fra Frankrig. Det blev en meget tæt kamp, som desværre endte med en beskeden sejr til Frankrig på 0-1. Frankrig kommer i finalen, så Erika skal ud i opsamlingskampe om Bronzemedaljer.

- Jeg var en del nede efterfølgende, men efter ha’ snakket med coaches, som fik snakket mig op, fik jeg min motivation op igen, og indså at det ikke var noget, som skulle holde mig tilbage.  Jeg kom op i et tempo igen, og fik efterfølgende 2 gode opsamlingskampe og en rigtig god bronzekamp, fortæller Erika afslutningsvis.

I opsamlingen møder Erika først Jordan, som besejres med 1-0. Næste kamp er mod Irland som vindes 6-0. I den afgørende Bronzekamp står den mod Alexandra Lorga Bianca fra Rumænien. Kampen blev en sand magtdemostration fra Erika`s side. Kampen ender før tid med cifrene 8-0 til Erika.

Følgende kæmpere opnåede placering ved VM.

Bronze medalje
Erika Batakujevic, junior (16-17 år) -53 kg