I gennem de sidste 6 år er der blevet afviklet danske mesterskaber i shobu ippon sammen med de danske mesterskaber i WKF-karate. Tilslutningen har været flot og helt generelt en stor succes.  Rammerne og fokus på denne turneringsform kan dog forbedres. De danske mesterskaber er uden sammenligning det største kampsportsevent i Danmark - hvor der konkurreres i både kata, shobu ippon og WKF-karate over tre dage. Med over 900 starter og 60 dommere til DM - så har vi over de sidste år oplevet en logistisk udfordring, hvor udøvere, som både konkurrerer i shobu ippon og WKF-karate har resulteret i forsinkelser/afmeldinger og dermed ikke optimale forhold for kæmperne. Der bliver kæmpet om officielle DM-titler, landsholdspladser mm., og det er alt andet lige kæmpernes oplevelse som skal være i fokus.

Shobbu Ippon får sit eget DM

Bestyrelsen besluttede derfor på bestyrelsesmødet den 6. marts 2019, at shobu ippon skal have sit helt eget Danmarksmesterskab. Tanken er, at den store opbakning, vi har til denne turneringsform, skal have endnu bedre rammer. Det betyder, at kæmperne ikke skal løbe fra det ene areal til andet - og kæmpe efter to forskellige regelsæt. Det betyder, at dommerne får et større frirum og et skarpere fokus.

Datoen for det kommende shobu ippon mesterskab vil snart blive offentliggjort og vi glæder at os til skabe endnu bedre rammer for den alsidighed, som vi finder i Dansk Karate Forbund.