I gennem de sidste 6 år er der blevet afviklet danske mesterskaber i shobu ippon sammen med de danske mesterskaber i WKF-karate. Tilslutningen har været flot og helt generelt en stor succes.  Rammerne og fokus på denne turneringsform kan dog forbedres. De danske mesterskaber er uden sammenligning det største kampsportsevent i Danmark - hvor der konkurreres i både kata, shobu ippon og WKF-karate over tre dage. Med over 900 starter og 60 dommere til DM - så har vi over de sidste år oplevet en logistisk udfordring, hvor udøvere, som både konkurrerer i shobu ippon og WKF-karate har resulteret i forsinkelser/afmeldinger og dermed ikke optimale forhold for kæmperne. Der bliver kæmpet om officielle DM-titler, landsholdspladser mm., og det er alt andet lige kæmpernes oplevelse som skal være i fokus.

Shobbu Ippon får sit eget DM

Bestyrelsen besluttede derfor på bestyrelsesmødet den 6. marts 2019, at shobu ippon skal have sit helt eget Danmarksmesterskab. Tanken er, at den store opbakning, vi har til denne turneringsform, skal have endnu bedre rammer. Det betyder, at kæmperne ikke skal løbe fra det ene areal til andet - og kæmpe efter to forskellige regelsæt. Det betyder, at dommerne får et større frirum og et skarpere fokus.

Datoen for det kommende shobu ippon mesterskab vil snart blive offentliggjort og vi glæder at os til skabe endnu bedre rammer for den alsidighed, som vi finder i Dansk Karate Forbund.

Forbundets aktivitetskalender for 2020
Så er Dansk Karate Forbunds Kalender for 2020 klar! Klik på foto
11. december 2019

Bortgang af Soke Hirokazu Kanazawa
D. 9 December 2019 modtog vores karate verden den meget trist nyhed om Soke Hirokazu Kanazawas bortgang og beskeden om at Soke var sovet stille ind Søndag d. 8 December 2019.
10. december 2019

Nyt fra dommerudvalget
NKF Referee, nyt medlem af EKF Referee Commission og 2 nye WKF Referee A i kumite
2. december 2019

Allerød Karate Dojo vinder tur til Japan
Allerød Karate Dojo vinder en tur til Japan gennem SAS´ nye lancerede kampagne "Future Olympians"
18. november 2019

Erika vinder en VM bronze for ungdom i Chile
U21 landsholdet deltog med 20 kæmpere ved VM i Santiago, Chile fra den 23. – 27. oktober 2019. 85 nationer og 1250 kæmpere deltog ved mesterskabet.
1. november 2019

Bestyrelsens vision for fremtidens forbund
Tilføjelse af passivt medlemskab, ændringer i breddepuljen og for hvem, ny og billigere mini-karatelicens, indførelse af klippekortsystem, DM for 7-årige - læs meget mere her!
11. oktober 2019

Katrine vinder bronze ved Premier League i Moskva
Stærk succes, men samtidig også uheld i den danske trup!
7. oktober 2019

Karate1 Premier League 2019 – Denne gang Moskva
Danmark deltager med Michel Corbalan, Sofie Abild, Katrine Pedersen og Casper Lidegaard til weekendens Karate1 Premier League stævne i Moskva i Rusland.
4. oktober 2019

Storsejr til Katrine i første runde var ikke nok
Santiago, Chile – Karatens topliga er i fuld gang. Verdens absolutte elite er samlet til endnu en gang at dyste om placeringer i optakten til OL i 2020.
23. september 2019

Katrine slår VM bronzevinder, men 2. runde blev desværre endestationen ved efterårets første Premier League.
Hele karate eliten er i disse dage samlet i Tokyo, for at deltage ved Karate1 - Premier League. Dette er verdens største internationale liga.
8. september 2019

Gældende fra efteråret 2019 - I det følgende kan du læse om de første skridt der skal tages, når du vil optages på landsholdet eller talentcentrene
21. august 2019

- Her kommer 2. del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?