I gennem de sidste 6 år er der blevet afviklet danske mesterskaber i shobu ippon sammen med de danske mesterskaber i WKF-karate. Tilslutningen har været flot og helt generelt en stor succes.  Rammerne og fokus på denne turneringsform kan dog forbedres. De danske mesterskaber er uden sammenligning det største kampsportsevent i Danmark - hvor der konkurreres i både kata, shobu ippon og WKF-karate over tre dage. Med over 900 starter og 60 dommere til DM - så har vi over de sidste år oplevet en logistisk udfordring, hvor udøvere, som både konkurrerer i shobu ippon og WKF-karate har resulteret i forsinkelser/afmeldinger og dermed ikke optimale forhold for kæmperne. Der bliver kæmpet om officielle DM-titler, landsholdspladser mm., og det er alt andet lige kæmpernes oplevelse som skal være i fokus.

Shobbu Ippon får sit eget DM

Bestyrelsen besluttede derfor på bestyrelsesmødet den 6. marts 2019, at shobu ippon skal have sit helt eget Danmarksmesterskab. Tanken er, at den store opbakning, vi har til denne turneringsform, skal have endnu bedre rammer. Det betyder, at kæmperne ikke skal løbe fra det ene areal til andet - og kæmpe efter to forskellige regelsæt. Det betyder, at dommerne får et større frirum og et skarpere fokus.

Datoen for det kommende shobu ippon mesterskab vil snart blive offentliggjort og vi glæder at os til skabe endnu bedre rammer for den alsidighed, som vi finder i Dansk Karate Forbund.

- Her kommer 2. del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?

Ferielukket på sekretariatet13. februar 2019

Drømmen om en stærk EM præstation lever i bedste velgående hos 18 årige Frederikke trods 2 tidligere korsbåndsskader
I den kommende weekend løber Danmarkshistoriens første karate EM af stablen i Danmark, og Aalborg danner rammerne for dette. Drømme om at præstere på allerhøjeste niveau lever i bedste velgående hos de danske landsholdsatleter.
5. februar 2019

Danmark er fascineret over vores karate ungdom!
29 danske ungdomsatleter klar til Karate EM på hjemmebane, som skydes igang fredag d. 8. februar.

1.indkaldelse generalforsamling
Ordinær generalforsamling lørdag 11.maj i Ishøj Idrætscenter

U21 EM 2019
Her du finder du info om U21 EM 2019. Stævnet afholdes i Gigantium, Aalborg fra 08.-10.feb.

Ny konsulent ansat
Byd velkommen til Nanna Skov - forbundets nye bredde-og udviklingskonsulent.
25. januar 2019

17 engagerede kursister bestod Licensinstruktør i Kolding 12.-13.januar
15. januar 2019

Katrine Pedersen og Michel Corbalan nomineret til fornemme priser
Der var stor anerkendelse i retning af Danmarks pt 2 største karateatleter. 22 årige Katrine Pedersen og 20 årige Michel har i 2018 opnået enestående og historiske resultater. Det er ikke gået ubemærket hen.
9. januar 2019

WKF afskaffer dissidens-begrebet
WKF har på kongressen i Madrid (november 2018) besluttet at afskaffe dissidens-begrebet.
Dansk Karate Forbund kan derfor med glæde meddele alle karateklubber i Danmark, at de kan søge optagelse i forbundet uanset tilhørsforhold, og at alle klubber må træne og konkurrere frit
17. december 2018

Dommerkursus i nye kataregler
Dommerudvalget holder kursus i Ishøj 12.-13.januar for både nye og gamle dommere