DANSK KARATE SUCCES MED EM BRONZE

Katrine Pedersen som kæmper i klassen -68 kg kvinder og Casper Lidegaard som kæmper i -60 kg herrer nåede længst af danskerne ved årets EM.

Flot bronze til Katrine og Top 7 til Casper

Katrine endte med bronzemedaljen om halsen efter en nervepirrende kamp mod Hollandske Sherilyn Wold.

Hun vinder sine 2 første indledende runder. Først over Tjekkiet og dernæst over Hviderusland. I kvartfinalen står den mod Elena Quirici fra Schweiz, som er nuværende nr. 1 på verdensranglisten. Kampen ender desværre 0-1. Her fortæller Katrine lidt om sine oplevelser.

- Heldigvis går Quirici til finalen, og jeg er derfor i opsamling om bronzen senere på dagen, hvor jeg skulle vinde en enkelt kamp for at stå i bronzekamp lørdag. Jeg møder L. Debatty fra Belgien, kampen ender 2-2, men fordi jeg har senshu (fordel ved første scorende point), så vinder jeg kampen.


(På foto ses Katrine Pedersen og Katrines træner Bo Pedersen)

Katrine lægger hårdt fra land i bronze finalen, og scorer igen første point

- Lørdag formiddag står jeg i en bronzekamp mod Sherilyn Wold fra Holland, som jeg ikke har mødt før. Kampen ender 1-1, men fordi jeg har senshu, vinder jeg kampen og dermed EM bronze. Det har været nogle hårde, men læringsrige dage, hvor jeg har været mange følelser igennem, og jeg er rigtig glad for at få en medalje med hjem. Det har været en lang vej, og jeg vil særligt takke min træner, Bo som er med til at gøre mig bedre hver dag. Casper ender samlet top 7

Casper vinder sine 2 først indledende runder. Først over Israel og dernæst Tjekkiet.

I kvartfinalen møder Casper Rusland.

- Jeg forsøgte at finde mit start tidspunkt med bagerste hånd, men kunne ikke rigtig lukke afstanden eller finde timingen selv. Så kampen endte meget i infight, med mit forsvar først og opfølgning efterfølgende. I længden er det bare for forudsigeligt, fortæller Casper

Rusland vinder efterfølgende semifinalen, derfor står Casper også med chancen om at kæmpe om bronze i opsamlingen. Her stod Rumænien. Dette var dog en meget taktisk kamp, som Rumæneren trak sig sejrrigt fra.

Dansk Karate Forbunds satsning på eliteområdet, er begyndt at bære frugt. Efter 2019 udgaven af senior EM, som netop er blevet afholdt i Guadalajara i Spanien, kan det danske landshold vende hjem med god succes i bagagen.

- En EM bronze medalje og en top 7 samt mange vundne kampe vidner om en meget målrettet indsats. Vi har igennem længere tid gået struktureret og professionelt til vores opgave, og det har båret frugt, fortæller en glad sportschef.

- Det er et hårdt game, det her. Men vi kan være med, for vi har et stærkt trænerteam, et fantastisk landshold med masser af potentiale, og det er lige præcis det der skal til, for vi står foran en fremtid med store muligheder for vores sport, siger Allan Kjærsgaard afslutningsvis

 

Seneste nyt


Ferie på sekretariatet12. oktober 2019


Bestyrelsens vision for fremtidens forbund
Tilføjelse af passivt medlemskab, ændringer i breddepuljen og for hvem, ny og billigere mini-karatelicens, indførelse af klippekortsystem, DM for 7-årige - læs meget mere her!
11. oktober 2019


Katrine vinder bronze ved Premier League i Moskva
Stærk succes, men samtidig også uheld i den danske trup!
7. oktober 2019


Karate1 Premier League 2019 – Denne gang Moskva
Danmark deltager med Michel Corbalan, Sofie Abild, Katrine Pedersen og Casper Lidegaard til weekendens Karate1 Premier League stævne i Moskva i Rusland.
4. oktober 2019


Storsejr til Katrine i første runde var ikke nok
Santiago, Chile – Karatens topliga er i fuld gang. Verdens absolutte elite er samlet til endnu en gang at dyste om placeringer i optakten til OL i 2020.
23. september 2019


Katrine slår VM bronzevinder, men 2. runde blev desværre endestationen ved efterårets første Premier League.
Hele karate eliten er i disse dage samlet i Tokyo, for at deltage ved Karate1 - Premier League. Dette er verdens største internationale liga.
8. september 2019


Dialogmøde om fremtidens karatetræning af børn og unge
Vi inviterer ALLE trænere til åbent dialogmøde om vores kommende ATK søndag den 17. November 2019 kl. 13-16
Idrættens Hus, Brøndby. Se invitation.
28. august 2019


Procedure for optagelse på det danske landshold og de danske talentcentre for både KATA og KUMITE
Gældende fra efteråret 2019 - I det følgende kan du læse om de første skridt der skal tages, når du vil optages på landsholdet eller talentcentrene
21. august 2019


Dansk Karate repræsenteret ved European Games i Minsk
Dansk Karate repræsenteret ved European Games, i Minsk ved Katrine Pedersen. Sendes direkte på DR2 lørdag d.29 juni kl. 9:55
26. juni 2019


Nye Forbundsinstruktører
17 kursister gennemgik 2.modul med fokus på ernæring, styrketræning og fysiologi.
24. juni 2019


2.indkaldelse ordinær Generalforsamling
DKarF afholder ordinær generalforsamling lørdag 11.maj i Idrættens Hus, Brøndby
26. april 2019


Mere fokus til Shobu Ippon
Shobu Ippon får sit eget DM!

2. april 2019


DANSK KARATE SUCCES MED EM BRONZE
Katrine Pedersen som kæmper i klassen -68 kg kvinder og Casper Lidegaard som kæmper i -60 kg herrer nåede længst af danskerne ved årets EM.
1. april 2019


Stort håb på Dansk EM succes
11 danske senioratleter klar til Karate EM i Spanien, som skydes igang imorgen torsdag
27. marts 2019


WHAT’S IN IT FOR THEM?
Atleterne – det er dem, det drejer sig om. Dette er tredje og sidste del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
9. marts 2019


Katrine ender top 8 ved endnu et rekordbrydende Karate1 mesterskab
Danmark stillede med 16 atleter, og der var nogle meget lange dage foran dem. Lodtrækningen var bestemt ikke i danskernes favør. Der var lagt op til hårde fights fra første fløjt.
7. marts 2019


VI VIL HAVE FLERE DANSKE SENIORER I VERDENSKLASSE
- Her kommer 2. del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
3. marts 2019


#Likeagirl Camp
Søg penge til at afholde en camp for piger
25. februar 2019


KARATE STÅR STADIG MED EN CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
Med en udsigt til en kommende OL debut, samtidig med at det ligger skjult i kortene, at det muligvis kun er for denne ene gang, så går bølgerne rigtig højt om fremtiden for Karate.
23. februar 2019


EM guld og bronze i Aalborg
En dansk Europamester og en dansk EM bronze i rammerne af Gigantium i Aalborg blandt 1100 deltagere og 51 nationer, kan vi godt klappe os selv på skulderen af.
21. februar 2019