Flot bronze til Katrine og Top 7 til Casper

Katrine endte med bronzemedaljen om halsen efter en nervepirrende kamp mod Hollandske Sherilyn Wold.

Hun vinder sine 2 første indledende runder. Først over Tjekkiet og dernæst over Hviderusland. I kvartfinalen står den mod Elena Quirici fra Schweiz, som er nuværende nr. 1 på verdensranglisten. Kampen ender desværre 0-1. Her fortæller Katrine lidt om sine oplevelser.

- Heldigvis går Quirici til finalen, og jeg er derfor i opsamling om bronzen senere på dagen, hvor jeg skulle vinde en enkelt kamp for at stå i bronzekamp lørdag. Jeg møder L. Debatty fra Belgien, kampen ender 2-2, men fordi jeg har senshu (fordel ved første scorende point), så vinder jeg kampen.

(På foto ses Katrine Pedersen og Katrines træner Bo Pedersen)

Katrine lægger hårdt fra land i bronze finalen, og scorer igen første point

- Lørdag formiddag står jeg i en bronzekamp mod Sherilyn Wold fra Holland, som jeg ikke har mødt før. Kampen ender 1-1, men fordi jeg har senshu, vinder jeg kampen og dermed EM bronze. Det har været nogle hårde, men læringsrige dage, hvor jeg har været mange følelser igennem, og jeg er rigtig glad for at få en medalje med hjem. Det har været en lang vej, og jeg vil særligt takke min træner, Bo som er med til at gøre mig bedre hver dag.

Casper ender samlet top 7

Casper vinder sine 2 først indledende runder. Først over Israel og dernæst Tjekkiet.

I kvartfinalen møder Casper Rusland.

- Jeg forsøgte at finde mit start tidspunkt med bagerste hånd, men kunne ikke rigtig lukke afstanden eller finde timingen selv. Så kampen endte meget i infight, med mit forsvar først og opfølgning efterfølgende. I længden er det bare for forudsigeligt, fortæller Casper

Rusland vinder efterfølgende semifinalen, derfor står Casper også med chancen om at kæmpe om bronze i opsamlingen. Her stod Rumænien. Dette var dog en meget taktisk kamp, som Rumæneren trak sig sejrrigt fra.

Dansk Karate Forbunds satsning på eliteområdet, er begyndt at bære frugt. Efter 2019 udgaven af senior EM, som netop er blevet afholdt i Guadalajara i Spanien, kan det danske landshold vende hjem med god succes i bagagen.

- En EM bronze medalje og en top 7 samt mange vundne kampe vidner om en meget målrettet indsats. Vi har igennem længere tid gået struktureret og professionelt til vores opgave, og det har båret frugt, fortæller en glad sportschef.

- Det er et hårdt game, det her. Men vi kan være med, for vi har et stærkt trænerteam, et fantastisk landshold med masser af potentiale, og det er lige præcis det der skal til, for vi står foran en fremtid med store muligheder for vores sport, siger Allan Kjærsgaard afslutningsvis