Tekst: DKarF
Foto: Godthjælp Sportphotografhy

Et rekordantal karateatleter deltog i weekenden ved den massive 2019 udgave af Karate 1-serie A i Salzburg.

Med over 2000 konkurrerende fra 99 lande om de få topplaceringer, må man sige at WKF har lanceret en førsteklasses serie af internationale begivenheder, som fremhæver sportens enorme popularitet over hele verden. Danmark stillede med 16 atleter, og der var nogle meget lange dage foran dem. Lodtrækningen var bestemt ikke i danskernes favør. Der var lagt op til hårde fights fra første fløjt.

Bedst gik det Katrine Pedersen som endte blandt de 8 bedste

Første kamp står mod VM sølvvinderen fra 2018 – Russeren Victoria Isaeva.

”Jeg har set frem til at kæmpe hernede i Østrig, hvor jeg skulle kæmpe imod de bedste verden. Helt fra start af føler jeg mig rigtig godt tilpas, og den første kamp går som den skal. Jeg kan mærke at flere af de tiltag vi har sat i gang omkring min træning fungerer. Jeg har overskud og er 100 % tilstede i min kamp.

Russeren har med sit enorme tekniske repertoire stoppet de største atleter igennem 2018, men nu fik Katrine skovlen under hende, og kampen ender 1-0 til Katrine.

- I anden kamp skal jeg møde Alissa Buchinger, som jeg kender fra tidligere. (Dette var Katrines modstander i VM finalen i 2016). Hende havde vi også en plan for, som desværre kun bliver fulgt halvt til døren, hvilket resulterede i, at hun efter den første halvdel af kampen får sit første point, og kører afsted derfra. Det var mega ærgerligt, for jeg havde naturligvis sat mig op for at tage hende denne gang.

Heldigvis, ventede der en opsamling
Østrigeren Alissa viser storform og slår alle på sin vej, så Katrine er med i opsamlingen til bornzen. De første to kampe går lige som de skal og efter planen.

- igen synes jeg virkelig det er fedt at stå inde på gulvet, og jeg har det fantastisk med at vise lidt mere af mine færdigheder.

Kampen før bronzen kører lige efter bogen til 10 sekunder før slutfløjt.

- Jeg fører 1-0, og er i slutningen af kampen, men på en eller anden måde får min Ukrainske modstander krænget sit ben udenom mit forsvar, og får 3 point. Det var brandærgerligt, for jeg følte virkelig, at jeg havde den.

Ukraineren ender med bronzen i den efterfølgende kamp. De olympiske ranking point skifter lidt rundt, og mange flere end antaget har meget højt niveau.

- jeg er optimistisk og super motiveret for at arbejde videre derhjemme, for jeg ved jeg kan, fortæller Katrine efter mesterskabet.

Flere af de andre danske atleter mærkede også den hårde modstand, men gav sig ikke uden kamp. 20 årige Michel Corbalan nåede til 3. runde inden en spansk kæmper tog det længste strå i kampen.

- landstræneren Allan Busk fik mig op på det rigtige spændingsniveau inden kampene, og første kamp vinder jeg 10-1, og jeg kommer ud med en virkelig god følelse.

Anden kamp stod mod den nykårede u21 europamester

- Jeg er så klar på at møde ham Makedoneren. Jeg føler mig godt til rette på gulvet og vinder 4-0. I min tredje kamp møder jeg en fra Spanien. Jeg bliver frustreret over hans måde at kæmpe på, misser afstand og han bringer sig foran.

Michel er ærgerlig over at han tabte, men kigger fremad mod det kommende EM.

Danmark havde også en enkelt atlet som stillede op i teknik disciplinen KATA.

21 årige Frederikke Bjerring prøvede for anden gang de nye WKF kataregler, som nu indebærer point i stedet for flag.

- Jeg havde en rigtig god følelse, inden jeg gik på gulvet, og fandt det rigtige spændingsniveau, som er altafgørende for min præstation, når jeg først står inde på arealet. Jeg lagde ud med kataen Anan, som passer rigtig godt til mig, da jeg kan vise min hastighed fra starten af.

De nye Kata regler medfører også, at der kun går 64 udøvere videre fra første runde ud af de 230 deltagere i kategorien

- Jeg gik på som nr. 10 i min pulje, hvorefter jeg placerer mig bedst i puljen. Så her vidste jeg med sikkerhed, at jeg gik videre til anden runde. Her vælger jeg at satse, ved at vælge min Chatanyara Kusanku. Denne har jeg arbejdet intenst og målrettet på at få klar til Senior EM, så det var vigtigt at få fyret den af og rykket nogle grænser, mens jeg stadig huskede mine fokuspunkter og opgaver, fortæller Frederikke afslutningsvis

Senior EM lige om hjørnet
Det danske senior landshold skal i træningslejr i den næstkommende uge for at klargøre sig til EM. På træningslejren står den på målrettet træning, og samtidig får landsholdet også massivt opbakning fra Team Danmark, da flere eksperter er med henover. Udover træningen arbejdes der også på sportspsykologien, kosten og fysisk optimering. Senior EM finder sted i Spanien fra den 28. – 31. marts.

(Fotos er ikke fra Salzburg men fra sidste års NM)