Katrine ender top 8 ved endnu et rekordbrydende Karate1 mesterskab

Tekst: DKarF
Foto: Godthjælp Sportphotografhy

Et rekordantal karateatleter deltog i weekenden ved den massive 2019 udgave af Karate 1-serie A i Salzburg.

Med over 2000 konkurrerende fra 99 lande om de få topplaceringer, må man sige at WKF har lanceret en førsteklasses serie af internationale begivenheder, som fremhæver sportens enorme popularitet over hele verden. Danmark stillede med 16 atleter, og der var nogle meget lange dage foran dem. Lodtrækningen var bestemt ikke i danskernes favør. Der var lagt op til hårde fights fra første fløjt.


 Bedst gik det Katrine Pedersen som endte blandt de 8 bedste

Første kamp står mod VM sølvvinderen fra 2018 – Russeren Victoria Isaeva.

”Jeg har set frem til at kæmpe hernede i Østrig, hvor jeg skulle kæmpe imod de bedste verden. Helt fra start af føler jeg mig rigtig godt tilpas, og den første kamp går som den skal. Jeg kan mærke at flere af de tiltag vi har sat i gang omkring min træning fungerer. Jeg har overskud og er 100 % tilstede i min kamp.

 Russeren har med sit enorme tekniske repertoire stoppet de største atleter igennem 2018, men nu fik Katrine skovlen under hende, og kampen ender 1-0 til Katrine.

 - I anden kamp skal jeg møde Alissa Buchinger, som jeg kender fra tidligere. (Dette var Katrines modstander i VM finalen i 2016). Hende havde vi også en plan for, som desværre kun bliver fulgt halvt til døren, hvilket resulterede i, at hun efter den første halvdel af kampen får sit første point, og kører afsted derfra. Det var mega ærgerligt, for jeg havde naturligvis sat mig op for at tage hende denne gang.

Heldigvis, ventede der en opsamling
Østrigeren Alissa viser storform og slår alle på sin vej, så Katrine er med i opsamlingen til bornzen. De første to kampe går lige som de skal og efter planen.

- igen synes jeg virkelig det er fedt at stå inde på gulvet, og jeg har det fantastisk med at vise lidt mere af mine færdigheder.

Kampen før bronzen kører lige efter bogen til 10 sekunder før slutfløjt.

- Jeg fører 1-0, og er i slutningen af kampen, men på en eller anden måde får min Ukrainske modstander krænget sit ben udenom mit forsvar, og får 3 point. Det var brandærgerligt, for jeg følte virkelig, at jeg havde den.

Ukraineren ender med bronzen i den efterfølgende kamp. De olympiske ranking point skifter lidt rundt, og mange flere end antaget har meget højt niveau.

- jeg er optimistisk og super motiveret for at arbejde videre derhjemme, for jeg ved jeg kan, fortæller Katrine efter mesterskabet.


Flere af de andre danske atleter mærkede også den hårde modstand, men gav sig ikke uden kamp. 20 årige Michel Corbalan nåede til 3. runde inden en spansk kæmper tog det længste strå i kampen.

- landstræneren Allan Busk fik mig op på det rigtige spændingsniveau inden kampene, og første kamp vinder jeg 10-1, og jeg kommer ud med en virkelig god følelse.

 Anden kamp stod mod den nykårede u21 europamester

- Jeg er så klar på at møde ham Makedoneren. Jeg føler mig godt til rette på gulvet og vinder 4-0. I min tredje kamp møder jeg en fra Spanien. Jeg bliver frustreret over hans måde at kæmpe på, misser afstand og han bringer sig foran.

Michel er ærgerlig over at han tabte, men kigger fremad mod det kommende EM.


Danmark havde også en enkelt atlet som stillede op i teknik disciplinen KATA.

21 årige Frederikke Bjerring prøvede for anden gang de nye WKF kataregler, som nu indebærer point i stedet for flag.

- Jeg havde en rigtig god følelse, inden jeg gik på gulvet, og fandt det rigtige spændingsniveau, som er altafgørende for min præstation, når jeg først står inde på arealet. Jeg lagde ud med kataen Anan, som passer rigtig godt til mig, da jeg kan vise min hastighed fra starten af.

De nye Kata regler medfører også, at der kun går 64 udøvere videre fra første runde ud af de 230 deltagere i kategorien

- Jeg gik på som nr. 10 i min pulje, hvorefter jeg placerer mig bedst i puljen. Så her vidste jeg med sikkerhed, at jeg gik videre til anden runde. Her vælger jeg at satse, ved at vælge min Chatanyara Kusanku. Denne har jeg arbejdet intenst og målrettet på at få klar til Senior EM, så det var vigtigt at få fyret den af og rykket nogle grænser, mens jeg stadig huskede mine fokuspunkter og opgaver, fortæller Frederikke afslutningsvis

Senior EM lige om hjørnet
Det danske senior landshold skal i træningslejr i den næstkommende uge for at klargøre sig til EM. På træningslejren står den på målrettet træning, og samtidig får landsholdet også massivt opbakning fra Team Danmark, da flere eksperter er med henover. Udover træningen arbejdes der også på sportspsykologien, kosten og fysisk optimering. Senior EM finder sted i Spanien fra den 28. – 31. marts.


 (Fotos er ikke fra Salzburg men fra sidste års NM)

 

Seneste nyt


Ferie på sekretariatet12. oktober 2019


Bestyrelsens vision for fremtidens forbund
Tilføjelse af passivt medlemskab, ændringer i breddepuljen og for hvem, ny og billigere mini-karatelicens, indførelse af klippekortsystem, DM for 7-årige - læs meget mere her!
11. oktober 2019


Katrine vinder bronze ved Premier League i Moskva
Stærk succes, men samtidig også uheld i den danske trup!
7. oktober 2019


Karate1 Premier League 2019 – Denne gang Moskva
Danmark deltager med Michel Corbalan, Sofie Abild, Katrine Pedersen og Casper Lidegaard til weekendens Karate1 Premier League stævne i Moskva i Rusland.
4. oktober 2019


Storsejr til Katrine i første runde var ikke nok
Santiago, Chile – Karatens topliga er i fuld gang. Verdens absolutte elite er samlet til endnu en gang at dyste om placeringer i optakten til OL i 2020.
23. september 2019


Katrine slår VM bronzevinder, men 2. runde blev desværre endestationen ved efterårets første Premier League.
Hele karate eliten er i disse dage samlet i Tokyo, for at deltage ved Karate1 - Premier League. Dette er verdens største internationale liga.
8. september 2019


Dialogmøde om fremtidens karatetræning af børn og unge
Vi inviterer ALLE trænere til åbent dialogmøde om vores kommende ATK søndag den 17. November 2019 kl. 13-16
Idrættens Hus, Brøndby. Se invitation.
28. august 2019


Procedure for optagelse på det danske landshold og de danske talentcentre for både KATA og KUMITE
Gældende fra efteråret 2019 - I det følgende kan du læse om de første skridt der skal tages, når du vil optages på landsholdet eller talentcentrene
21. august 2019


Dansk Karate repræsenteret ved European Games i Minsk
Dansk Karate repræsenteret ved European Games, i Minsk ved Katrine Pedersen. Sendes direkte på DR2 lørdag d.29 juni kl. 9:55
26. juni 2019


Nye Forbundsinstruktører
17 kursister gennemgik 2.modul med fokus på ernæring, styrketræning og fysiologi.
24. juni 2019


2.indkaldelse ordinær Generalforsamling
DKarF afholder ordinær generalforsamling lørdag 11.maj i Idrættens Hus, Brøndby
26. april 2019


Mere fokus til Shobu Ippon
Shobu Ippon får sit eget DM!

2. april 2019


DANSK KARATE SUCCES MED EM BRONZE
Katrine Pedersen som kæmper i klassen -68 kg kvinder og Casper Lidegaard som kæmper i -60 kg herrer nåede længst af danskerne ved årets EM.
1. april 2019


Stort håb på Dansk EM succes
11 danske senioratleter klar til Karate EM i Spanien, som skydes igang imorgen torsdag
27. marts 2019


WHAT’S IN IT FOR THEM?
Atleterne – det er dem, det drejer sig om. Dette er tredje og sidste del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
9. marts 2019


Katrine ender top 8 ved endnu et rekordbrydende Karate1 mesterskab
Danmark stillede med 16 atleter, og der var nogle meget lange dage foran dem. Lodtrækningen var bestemt ikke i danskernes favør. Der var lagt op til hårde fights fra første fløjt.
7. marts 2019


VI VIL HAVE FLERE DANSKE SENIORER I VERDENSKLASSE
- Her kommer 2. del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
3. marts 2019


#Likeagirl Camp
Søg penge til at afholde en camp for piger
25. februar 2019


KARATE STÅR STADIG MED EN CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
Med en udsigt til en kommende OL debut, samtidig med at det ligger skjult i kortene, at det muligvis kun er for denne ene gang, så går bølgerne rigtig højt om fremtiden for Karate.
23. februar 2019


EM guld og bronze i Aalborg
En dansk Europamester og en dansk EM bronze i rammerne af Gigantium i Aalborg blandt 1100 deltagere og 51 nationer, kan vi godt klappe os selv på skulderen af.
21. februar 2019