EM guld og bronze i Aalborg

 

Allerførst et stort tillykke til vores stærke karate ungdom. Danmark kan endnu engang brøste sig af at have taget medaljer på højeste europæiske ungdomsniveau, og det endda samtidig med at Danmark var vært for historiens allerstørste U21 EM nogensinde. Det bevidner endnu en gang, at Karate er i en fantastisk udvikling. En dansk Europamester og en dansk EM bronze i rammerne af Gigantium i Aalborg blandt 1100 deltagere og 51 nationer, kan vi godt klappe os selv på skulderen af.

 

En flot EM guld til Erika Batakujevic. Hun stillede op i klassen for Kadet piger -54 kg, og slog alle på sin vej. 

- Jeg følte mig rigtig rigtig parat lige fra start. Jeg var glad for min lodtrækning og havde glædet mig til, at kæmpe mod mange af dem der var i min pulje. Jeg manglede en “jeg kan det her!!!” følelse sidste år i Sochi, men den havde jeg i dag.

 

Erika havde 5 kampe. Først vandt hun over Rumænien 2:1, Dernæst Ukraine 3:1, så Tyskland 6:1. I semifinalen blev Østrig slået 1-0 og til sidst i en flot og stærk kamp blev Frankrig slået 1-0

 

-Opbakningen fra Danmark har været fantastisk, og har motiveret mig endnu mere, fortæller Erika med det største ”guld-smil”.

 Bronze medaljetager Mads Viberg Larsen stillede op i klassen U21 mænd under 75 kg

“Planen var lidt fri i forhold til rollerne, men jeg skulle bare tage chancerne når de var der. Opvarmningen gik godt og jeg følte mig klar. Jeg var ærgerlig over at jeg tabte i indledende, men jeg blev hurtig klar til opsamling, og her greb jeg chancen.”

Mads tabte 2. runde til Georgien 2:3, som endte med at gå i finalen. Herefter skulle Mads kæmpe opsamling om bronze. Mads gik hele vejen, og sluttede med at slå Belgien i bronzekampen. 

Josephine Christensen stillede op teknik disciplinen Kata kadet piger, og det blev til en flot top 5

- Min første og anden runde gik godt, alle de opgaver jeg havde sat for mig, fik jeg løst. Gulvet var glat, men jeg formåede alligevel at have grounding. Min balance har kørt smurt i opvarmningen. Jeg var frustreret over den manglende finale plads, men holder hovedet højt. Bronze kamp gik desværre ikke som håbet, og jeg er ked af den balancefejl jeg lavede.

 

Danmark havde i alt 29 ungdomsatleter klar til start i de forskellige årgange, discipliner og vægtklasser.

Hele ugen op til EM havde den stået på intense forberedelser, og da de første konkurrencer blev sat i gang, var det også et topmotiveret landshold, der gik på kamparealerne.

 

- Vi kan se hvordan karatemesterskaberne konstant flytter grænsen for, hvor dygtige atleterne skal være. Også for bare kunne være med på ungdoms niveau. Vi kommer til dette mesterskab med relativ ny generation. Flere er med for allerførste gang, eller har rykket årgang og det gør bare præmissen endnu sværere, fortæller sportschef Allan Kjærsgaard, da de første indtryk af årets ungdoms EM har bundfældet sig.

- Vi kommer igennem til 3 medaljekampe, Erikas guld, Mads bronze og så en meget fornem top 5 placering til Josefine. Det er vi faktisk meget stolte af, især når vi tager for øje, det niveau der finder sted her.

 

Karate har for længst udviklet sig til en kampsport, hvor man kan konkurrere på et meget højt niveau. Fuldstændig som var det en hver anden elitesport. En konkurrence hvor det bliver tydeligt med vindere og tabere. Med medaljer og pokaler. Med prestige og masser historier. Med følelser helt ude på tøjet, med tårer på kinderne i glæde eller i smerte.  Vi glæder os til at følge vores unge mennesker videre i deres Karate karriere.Seneste nyt


Ferie på sekretariatet12. oktober 2019


Bestyrelsens vision for fremtidens forbund
Tilføjelse af passivt medlemskab, ændringer i breddepuljen og for hvem, ny og billigere mini-karatelicens, indførelse af klippekortsystem, DM for 7-årige - læs meget mere her!
11. oktober 2019


Katrine vinder bronze ved Premier League i Moskva
Stærk succes, men samtidig også uheld i den danske trup!
7. oktober 2019


Karate1 Premier League 2019 – Denne gang Moskva
Danmark deltager med Michel Corbalan, Sofie Abild, Katrine Pedersen og Casper Lidegaard til weekendens Karate1 Premier League stævne i Moskva i Rusland.
4. oktober 2019


Storsejr til Katrine i første runde var ikke nok
Santiago, Chile – Karatens topliga er i fuld gang. Verdens absolutte elite er samlet til endnu en gang at dyste om placeringer i optakten til OL i 2020.
23. september 2019


Katrine slår VM bronzevinder, men 2. runde blev desværre endestationen ved efterårets første Premier League.
Hele karate eliten er i disse dage samlet i Tokyo, for at deltage ved Karate1 - Premier League. Dette er verdens største internationale liga.
8. september 2019


Dialogmøde om fremtidens karatetræning af børn og unge
Vi inviterer ALLE trænere til åbent dialogmøde om vores kommende ATK søndag den 17. November 2019 kl. 13-16
Idrættens Hus, Brøndby. Se invitation.
28. august 2019


Procedure for optagelse på det danske landshold og de danske talentcentre for både KATA og KUMITE
Gældende fra efteråret 2019 - I det følgende kan du læse om de første skridt der skal tages, når du vil optages på landsholdet eller talentcentrene
21. august 2019


Dansk Karate repræsenteret ved European Games i Minsk
Dansk Karate repræsenteret ved European Games, i Minsk ved Katrine Pedersen. Sendes direkte på DR2 lørdag d.29 juni kl. 9:55
26. juni 2019


Nye Forbundsinstruktører
17 kursister gennemgik 2.modul med fokus på ernæring, styrketræning og fysiologi.
24. juni 2019


2.indkaldelse ordinær Generalforsamling
DKarF afholder ordinær generalforsamling lørdag 11.maj i Idrættens Hus, Brøndby
26. april 2019


Mere fokus til Shobu Ippon
Shobu Ippon får sit eget DM!

2. april 2019


DANSK KARATE SUCCES MED EM BRONZE
Katrine Pedersen som kæmper i klassen -68 kg kvinder og Casper Lidegaard som kæmper i -60 kg herrer nåede længst af danskerne ved årets EM.
1. april 2019


Stort håb på Dansk EM succes
11 danske senioratleter klar til Karate EM i Spanien, som skydes igang imorgen torsdag
27. marts 2019


WHAT’S IN IT FOR THEM?
Atleterne – det er dem, det drejer sig om. Dette er tredje og sidste del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
9. marts 2019


Katrine ender top 8 ved endnu et rekordbrydende Karate1 mesterskab
Danmark stillede med 16 atleter, og der var nogle meget lange dage foran dem. Lodtrækningen var bestemt ikke i danskernes favør. Der var lagt op til hårde fights fra første fløjt.
7. marts 2019


VI VIL HAVE FLERE DANSKE SENIORER I VERDENSKLASSE
- Her kommer 2. del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
3. marts 2019


#Likeagirl Camp
Søg penge til at afholde en camp for piger
25. februar 2019


KARATE STÅR STADIG MED EN CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
Med en udsigt til en kommende OL debut, samtidig med at det ligger skjult i kortene, at det muligvis kun er for denne ene gang, så går bølgerne rigtig højt om fremtiden for Karate.
23. februar 2019


EM guld og bronze i Aalborg
En dansk Europamester og en dansk EM bronze i rammerne af Gigantium i Aalborg blandt 1100 deltagere og 51 nationer, kan vi godt klappe os selv på skulderen af.
21. februar 2019