Nordens absolut stærkeste karate-kaer samlet til de nordiske mesterskaber

I denne weekend kommer det til at gå stærkt, når de stærkeste kæmpere mødes i en af karatens 2 intense discipliner, Kumite (kamp) eller Kata (teknik).

Det er de nordiske lande der i fællesskab, som afholder mesterskabet. I år er det Finland som er værter, og byen Tampere, der lægger ramme til. Det nordiske samarbejde, også kaldet Nordic Karate Federation (det nordiske karate forbund) - består af 8 lande. Sverige, Norge, Finland, Island, Letland, Estland, Litauen og Danmark. En gang om året mødes landene for at dyste om titlen, og samtidig udbygge det nordiske samarbejde.

- Når vi snakker norden, så er det faktisk topelite, der mødes til disse mesterskaber. Vi kommer eksempelvis til at se danske, svenske, norske atleter, som har fået topplaceringer til både VM, EM - i alle årgange, og såmænd også OL (for ungdom). Det er da helt enestående, at der er så høj en kvalitet i vores nordiske samarbejde, fortæller Allan Kjærsgaard, som er sportschef i Dansk Karate Forbund

Med knap 300 deltagere ved årets nordiske mesterskaber, bliver denne begivenhed den hidtil største i det nordiske karate forbund. Danmark står talstærkt klar som den største nation med 57 deltagere. 16 af dem har allerede en eller flere gange kæmpet om medaljer til VM eller EM. Årets nordiske mesterskaber kommer ikke til at gå stille for sig.

- Danmark er vant til benhård konkurrence. Vi kæmper op med de største nationer, også selvom de har mange flere udøvere at tage fra. Blandt andet Frankrig alene tæller 260.000 karateudøvere. Sammenlagt står det nordiske fællesskab for knap 70.000 karateudøvere, hvoraf de ca. 12.000 kommer fra Danmark. Vi gør hvad vi kan, for at få det bedste ud af dem vi har, fortæller en spændt sportschef afslutningsvis

Det vil være muligt at følge de danske atleter på tætteste hold, da alle kampe vil blive livestreamet.
Følg dette link: Livestream via YouTube

Tidsplan for mesterskabet findes her (vær opmærksom på tidsforskellen: +1 time i forhold til Danmark)