Philip Carlsen stopper på landsholdet

Philip fylder 32 i år, og har valgt at prioritere sin trænergerning i Bushi, sin familie og sit arbejde.

Dermed bliver en lang og loyal landsholdskarriere lagt på hylden.

- Det var en meget tung beslutning at træffe. Men jeg har en familie som er vigtig for mig, og som har støttet mig hele vejen, og nu er det tid til at give tilbage. Well Karate is in my blood, som man siger, og nu vil jeg gøre mit til, at få de rette uddannelser og kurser, så jeg kan fortsætte med at bidrage til Dansk Karate bare ad trænervejen – Fortæller Phillip Carlsen

At være træner er heller ikke noget nyt for Philip

Han har længe været en bærende del af træner teamet i karate klubben, der ligger i Helsinge.

Og her er der flere sprudlende talenter på vej.

Blandt andet vandt en hans elever, 15 årige Erika V. Batakujevic en fornem sølvmedalje ved den verdens-omspændende Youth League, der fandt sted i Sofia Bulgarien i slutningen af maj.

En fornem top 7 ved EM i 2018

Philip runder sin lange landsholdskarriere af med en flot 7. plads ved dette års EM. Det blev en fornem afrunding af hans aktive karriere.

En karriere som startede helt tilbage på talentcenteret i 2001 i en alder af 15 år, under daværende landsholdcoach Jan Christoffersen. Philip havde sit første U21 EM i Izmir i Tyrkiet som 18 årig, derfra er det blevet mange flotte deltagelser under de danske farver. Med hele 5 senior VM, 10 senior EM, 2 U21 VM, 2 U21 EM og 16 nordiske mesterskaber har Philip repræsenteret Danmark på bedste vis.

Bedste resultat er VM top 9 ved senior VM Tokyo 2008 og 7. plads ved senior EM i Serbien 2018.

Han er blevet nordisk mester 3 gange i individuel klasse.

Dansk Karate Forund vil gerne sig tak for alle de gode præstationer og oplevelser sammen igennem årene. Det bliver spændende at følge hans nye retning.