Hvad dræber talentet i dig?

- Skrevet af sportschef Allan kjærsgaard

Er det økonomien, som sætter en dræbende stopper for, at ens evner, ens talent - vil forblive nedgravet. Er penge det der afgør, at man bliver frasorteret, eller man ser sig nødsaget til at stoppe. Får økonomien sat det slag ind, som vil afgøre at man aldrig, vil få udløst sit fulde potentiale. Man kan kun gisne om, hvad der kunne være sket.

Det lyder dystert. Men er det dét, der er virkeligheden?

I forbindelse med kaffemøderne i Dansk Karate Forbund, nævner flere økonomi som et afgørende element, for at kunne forfølge sit talent. Hvorfor stopper ungdomsatleten, som tilsyneladende både kan og vil? Er det så forbundets, klubbernes eller forældrenes økonomi - der sætter udviklingen på standby?

Hvad med "DEN manglende indsigt", af hvad det rent faktisk kræver - og den "overraskelse" der følger med? Er det mere det, der er virkeligheden? eller kunne det være noget helt tredje - eller en kombination af flere?

En påstand jeg kunne smide på bordet, sådan en rolig sommer eftermiddag, kunne være - at vi endnu IKKE, har oplevet et ungt menneske, som har været inde omkring forbundets talent og elitearbejde - stoppe på grund af manglende økonomi. Tværtimod. Vi støtter vores ungdomslandshold massivt.

Økonomi er selvfølgelig et issue!

Hvad nu hvis økonomien ikke var en begrænsning, hvad så? Så ville alting bare være langt nemmere, ikke sandt. Men sådan er det jo ikke. Så hvad er det, der gør at denne udfordring opleves? Hvad menes der med det? Hvad er det, der gør karaten dyr, og kan vi på nogen måde gøre det billigere?

Med en sportsgren som på ingen måde har den økonomiske gevinst for øje, hvad er det så for nogle rammer vi skal placere, og hvor gør vi det?

Det får mig til at tænke på, at vi som forbund skal lave andre rammer, hvor selve indgangen til det at vælge en retning i livet som eliteatlet - rent faktisk bliver nemmere, og meget mere synlig. En indgang som støtter udviklingen af vores ungdoms uforløste potentiale i langt højere grad, end det vi ser idag. Jeg er overbevist om, at vi skal gøre karate endnu mere tilgængelig og synlig i Danmark.  Vi skal til at kigge på, hvordan vi i langt højere grad sætter skub udviklingen af vores talentmasse på Dansk jord.

Kaffemøderne i Dansk Karate Forbund var guld værd, og der har været mange konstruktive indspark. Jeg kan nævne at langt de fleste handlede om vores fællesskab. Det handlede om at stå sammen, og styrke hinanden på tværs af forbund, klubber, atleter og forældre.

Som jeg har nævnt før, så er vi sørme i en spændende tid i øjeblikket. Arbejdet med forbundets talent og elitestrategi 2024 er i fuld gang.