Hvad dræber talentet i dig?

- Skrevet af sportschef Allan kjærsgaard

Er det økonomien, som sætter en dræbende stopper for, at ens evner, ens talent - vil forblive nedgravet. Er penge det der afgør, at man bliver frasorteret, eller man ser sig nødsaget til at stoppe. Får økonomien sat det slag ind, som vil afgøre at man aldrig, vil få udløst sit fulde potentiale. Man kan kun gisne om, hvad der kunne være sket. 

Det lyder dystert. Men er det dét, der er virkeligheden? 

I forbindelse med kaffemøderne i Dansk Karate Forbund, nævner flere økonomi som et afgørende element, for at kunne forfølge sit talent. Hvorfor stopper ungdomsatleten, som tilsyneladende både kan og vil? Er det så forbundets, klubbernes eller forældrenes økonomi - der sætter udviklingen på standby? 

Hvad med "DEN manglende indsigt", af hvad det rent faktisk kræver - og den "overraskelse" der følger med? Er det mere det, der er virkeligheden? eller kunne det være noget helt tredje - eller en kombination af flere?

En påstand jeg kunne smide på bordet, sådan en rolig sommer eftermiddag, kunne være - at vi endnu IKKE, har oplevet et ungt menneske, som har været inde omkring forbundets talent og elitearbejde - stoppe på grund af manglende økonomi. Tværtimod. Vi støtter vores ungdomslandshold massivt.  

Økonomi er selvfølgelig et issue! 

Hvad nu hvis økonomien ikke var en begrænsning, hvad så? Så ville alting bare være langt nemmere, ikke sandt. Men sådan er det jo ikke. Så hvad er det, der gør at denne udfordring opleves? Hvad menes der med det? Hvad er det, der gør karaten dyr, og kan vi på nogen måde gøre det billigere? 

Med en sportsgren som på ingen måde har den økonomiske gevinst for øje, hvad er det så for nogle rammer vi skal placere, og hvor gør vi det? 

Det får mig til at tænke på, at vi som forbund skal lave andre rammer, hvor selve indgangen til det at vælge en retning i livet som eliteatlet - rent faktisk bliver nemmere, og meget mere synlig. En indgang som støtter udviklingen af vores ungdoms uforløste potentiale i langt højere grad, end det vi ser idag. Jeg er overbevist om, at vi skal gøre karate endnu mere tilgængelig og synlig i Danmark.  Vi skal til at kigge på, hvordan vi i langt højere grad sætter skub udviklingen af vores talentmasse på Dansk jord. 

 

Kaffemøderne i Dansk Karate Forbund var guld værd, og der har været mange konstruktive indspark. Jeg kan nævne at langt de fleste handlede om vores fællesskab. Det handlede om at stå sammen, og styrke hinanden på tværs af forbund, klubber, atleter og forældre.

Som jeg har nævnt før, så er vi sørme i en spændende tid i øjeblikket. Arbejdet med forbundets talent og elitestrategi 2024 er i fuld gang.

 


Seneste nyt


2.indkaldelse ordinær Generalforsamling
DKarF afholder ordinær generalforsamling lørdag 11.maj i Idrættens Hus, Brøndby
26. april 2019


Mere fokus til Shobu Ippon
Shobu Ippon får sit eget DM!

2. april 2019


DANSK KARATE SUCCES MED EM BRONZE
Katrine Pedersen som kæmper i klassen -68 kg kvinder og Casper Lidegaard som kæmper i -60 kg herrer nåede længst af danskerne ved årets EM.
1. april 2019


Stort håb på Dansk EM succes
11 danske senioratleter klar til Karate EM i Spanien, som skydes igang imorgen torsdag
27. marts 2019


WHAT’S IN IT FOR THEM?
Atleterne – det er dem, det drejer sig om. Dette er tredje og sidste del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
9. marts 2019


Katrine ender top 8 ved endnu et rekordbrydende Karate1 mesterskab
Danmark stillede med 16 atleter, og der var nogle meget lange dage foran dem. Lodtrækningen var bestemt ikke i danskernes favør. Der var lagt op til hårde fights fra første fløjt.
7. marts 2019


VI VIL HAVE FLERE DANSKE SENIORER I VERDENSKLASSE
- Her kommer 2. del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
3. marts 2019


#Likeagirl Camp
Søg penge til at afholde en camp for piger
25. februar 2019


KARATE STÅR STADIG MED EN CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
Med en udsigt til en kommende OL debut, samtidig med at det ligger skjult i kortene, at det muligvis kun er for denne ene gang, så går bølgerne rigtig højt om fremtiden for Karate.
23. februar 2019


EM guld og bronze i Aalborg
En dansk Europamester og en dansk EM bronze i rammerne af Gigantium i Aalborg blandt 1100 deltagere og 51 nationer, kan vi godt klappe os selv på skulderen af.
21. februar 2019


Ferielukket på sekretariatet13. februar 2019


Drømmen om en stærk EM præstation lever i bedste velgående hos 18 årige Frederikke trods 2 tidligere korsbåndsskader
I den kommende weekend løber Danmarkshistoriens første karate EM af stablen i Danmark, og Aalborg danner rammerne for dette. Drømme om at præstere på allerhøjeste niveau lever i bedste velgående hos de danske landsholdsatleter.
5. februar 2019


Danmark er fascineret over vores karate ungdom!
29 danske ungdomsatleter klar til Karate EM på hjemmebane, som skydes igang fredag d. 8. februar.
1. februar 2019


1.indkaldelse generalforsamling
Ordinær generalforsamling lørdag 11.maj i Ishøj Idrætscenter
1. februar 2019


U21 EM 2019
Her du finder du info om U21 EM 2019. Stævnet afholdes i Gigantium, Aalborg fra 08.-10.feb.
1. februar 2019


Ny konsulent ansat
Byd velkommen til Nanna Skov - forbundets nye bredde-og udviklingskonsulent.
25. januar 2019


Nye Licensinstruktører
17 engagerede kursister bestod Licensinstruktør i Kolding 12.-13.januar
15. januar 2019


Katrine Pedersen og Michel Corbalan nomineret til fornemme priser
Der var stor anerkendelse i retning af Danmarks pt 2 største karateatleter. 22 årige Katrine Pedersen og 20 årige Michel har i 2018 opnået enestående og historiske resultater. Det er ikke gået ubemærket hen.
9. januar 2019


WKF afskaffer dissidens-begrebet
WKF har på kongressen i Madrid (november 2018) besluttet at afskaffe dissidens-begrebet.
Dansk Karate Forbund kan derfor med glæde meddele alle karateklubber i Danmark, at de kan søge optagelse i forbundet uanset tilhørsforhold, og at alle klubber må træne og konkurrere frit
17. december 2018


Dommerkursus i nye kataregler
Dommerudvalget holder kursus i Ishøj 12.-13.januar for både nye og gamle dommere
14. december 2018