Hvad dræber talentet i dig?

- Skrevet af sportschef Allan kjærsgaard

Er det økonomien, som sætter en dræbende stopper for, at ens evner, ens talent - vil forblive nedgravet. Er penge det der afgør, at man bliver frasorteret, eller man ser sig nødsaget til at stoppe. Får økonomien sat det slag ind, som vil afgøre at man aldrig, vil få udløst sit fulde potentiale. Man kan kun gisne om, hvad der kunne være sket. 

Det lyder dystert. Men er det dét, der er virkeligheden? 

I forbindelse med kaffemøderne i Dansk Karate Forbund, nævner flere økonomi som et afgørende element, for at kunne forfølge sit talent. Hvorfor stopper ungdomsatleten, som tilsyneladende både kan og vil? Er det så forbundets, klubbernes eller forældrenes økonomi - der sætter udviklingen på standby? 

Hvad med "DEN manglende indsigt", af hvad det rent faktisk kræver - og den "overraskelse" der følger med? Er det mere det, der er virkeligheden? eller kunne det være noget helt tredje - eller en kombination af flere?

En påstand jeg kunne smide på bordet, sådan en rolig sommer eftermiddag, kunne være - at vi endnu IKKE, har oplevet et ungt menneske, som har været inde omkring forbundets talent og elitearbejde - stoppe på grund af manglende økonomi. Tværtimod. Vi støtter vores ungdomslandshold massivt.  

Økonomi er selvfølgelig et issue! 

Hvad nu hvis økonomien ikke var en begrænsning, hvad så? Så ville alting bare være langt nemmere, ikke sandt. Men sådan er det jo ikke. Så hvad er det, der gør at denne udfordring opleves? Hvad menes der med det? Hvad er det, der gør karaten dyr, og kan vi på nogen måde gøre det billigere? 

Med en sportsgren som på ingen måde har den økonomiske gevinst for øje, hvad er det så for nogle rammer vi skal placere, og hvor gør vi det? 

Det får mig til at tænke på, at vi som forbund skal lave andre rammer, hvor selve indgangen til det at vælge en retning i livet som eliteatlet - rent faktisk bliver nemmere, og meget mere synlig. En indgang som støtter udviklingen af vores ungdoms uforløste potentiale i langt højere grad, end det vi ser idag. Jeg er overbevist om, at vi skal gøre karate endnu mere tilgængelig og synlig i Danmark.  Vi skal til at kigge på, hvordan vi i langt højere grad sætter skub udviklingen af vores talentmasse på Dansk jord. 

 

Kaffemøderne i Dansk Karate Forbund var guld værd, og der har været mange konstruktive indspark. Jeg kan nævne at langt de fleste handlede om vores fællesskab. Det handlede om at stå sammen, og styrke hinanden på tværs af forbund, klubber, atleter og forældre.

Som jeg har nævnt før, så er vi sørme i en spændende tid i øjeblikket. Arbejdet med forbundets talent og elitestrategi 2024 er i fuld gang.

 


Seneste nyt


Forbundet søger en bredde- og udviklingskonsulent8. november 2018


Danmark er VM klar - trods skader
2018-udgaven af Karate World Championships er ved at blive den største karate event nogensinde. Mesterskabet, der afholdes i Madrid (Spanien) fra 6. til 11. november, slår alle rekorder.
5. november 2018


Ferielukket uge 4212. oktober 2018


Nye Børneinstruktører
15 veloplagte instruktører gennemførte Børneinstruktør-kurset i Herning 22.september
24. september 2018


Åben fredagstræning i Bosatsu - kumite22. august 2018


Tilskudspulje for stævnearrangører
Har du arrangeret et stævne i samarbejde med Dansk Karate Forbund har du mulighed for at søge midler til afviklingen.
20. august 2018


Reduceret pris på licenser2. juli 2018


Philip Carlsen stopper på landsholdet
Philip fylder 32 i år, og har valgt at prioritere sin trænergerning i Bushi, sin familie og sit arbejde.
Dermed bliver en lang og loyal landsholdskarriere lagt på hylden.
1. juli 2018


Hvad dræber talentet i dig?
Er det økonomien, som sætter en dræbende stopper for, at ens evner, ens talent - vil forblive nedgravet?
23. juni 2018


Laura Lyck er direkte kvalificeret til Ungdoms OL
16 årige Laura Lyck fra Egedal Karate Klub har gjort noget ganske historisk. Det er første gang at Karate er med på OL programmet for ungdom
8. juni 2018


God succes for de åbne kaffemøder i Dansk Karate Forbund
De første skridt for udviklingen af talent og elitestrategi 2024 er taget. Kaffemøder på Sjælland og i Jylland er blevet afholdt med stor tilslutning fra de danske karate klubber.
7. juni 2018


Nye Forbundsinstruktører
15 veloplagte kursister gennemførte i weekenden 1.modul i Ishøj
3. juni 2018


Tør du godt forfølge dit talent?
Har alle mennesker enestående evner? Er det rigtig, at hvert individ indeholder et ganske særligt potentiale fra barnsben, der bare venter på at blive sat i gang?

20. maj 2018


De indledende kampe for Danmark ved senior EM
EKF Senior EM, Novi Sad - Serbien 2018
12. maj 2018


ANKOMMET til EKF Senior EM, Novi Sad i Serbien
13 kæmpere og 5 trænere, coaches mm. fra Dansk Karateforbund afsted til det 53rd EKF Senior Championships i Novi Sad, Serbien.
9. maj 2018


2.indkaldelse til Generalforsamling 2018
Dansk Karate Forbund inviterer til ordinær generalforsamling i Ishøj lørdag 19.maj 2018 kl.13 i Ishøj Idrætscenter
3. maj 2018


Katrine Pedersen er nummer 1 på verdensranglisten
Katrine er som den første kvindelige dansker nogensinde nummer et på verdens ranglisten. Det blev hun efter en fantastisk sejr ved Karate 1 Premier League i Rabat, Marokko. Her vandt hun 5-0 over Iryna Zaretska fra Azerbaijan i finalen.
2. maj 2018


Dansk Karate Forbunds eliteudvalg inviterer til et åbent kaffemøde om talent og elite arbejdet i Danmark
I kan være med til at sætte Dansk Karate Forbunds talent og elite arbejde i et endnu højre gear
26. april 2018


Kan Danmark udvikle verdens bedste karate atleter?
Talentudviklingen i Dansk karate er i særklasse. Resultaterne igennem de sidste 10 år taler et tydeligt sprog. Siden 2008 har historien vist samme billede. Om det har været EM eller VM, så har unge atleter fra Danmark sat dagsorden, og vist vejen frem internationalt.
21. april 2018


Guld til Katrine
Katrine viste igen storform her kort tid inden senior EM ved at vinde guld ved Premier League - Rabat, Marokko
9. april 2018