Laura Lyck er direkte kvalificeret til Ungdoms OL

8. juni 2018

16 årige Laura Lyck fra Egedal Karate Klub har gjort noget ganske historisk. Det er første gang at Karate er med på OL programmet for ungdom, og det er helt fantastisk at Danmark oveni købet allerede nu har en kvalificeret.

- Der har også været kamp til stregen. Vi var 2 der lå meget tæt om den direkte kvalificering. Ved det sidste afgørende mesterskab i Sofia, Bulgarien, skulle jeg vinde mindst 3 kampe for at være sikker på udtagelsen. Det gjorde jeg, og jeg er virkelig glad og lykkelig for at det lykkedes, siger en storsmilende Laura, efter det endeligt blev bekræftet af WKF (World Karate Federation) at hun havde kvalificeret sig.

OL er kun for de allerbedste i verdenen

Laura har arbejdet benhårdt for at opnå dette resultat. Laura har fået god hjælp på vejen i dagligdagen fra sin klub Egedal Karate klub.

- Det er en stor præstation at kvalificere sig til denne begivenhed. Det har krævet blod, sved og tårer. Især evnen til presse på, selvom det til tider så svært ud, har gjort en forskel på at Laura er nået der til, hvor hun står i dag fortæller Claus Hansen, som er cheftræner i Egedal.

Rangliste pointene er nu blevet fordelt og Laura ender samlet som nr. 2 på den Olympiske liste, hvilket giver direkte adgang til Ungdoms OL. Laura er kvalificeret i Junior +59kg, hvor der i alt bliver udtaget 8 kæmpere fra hele verdenen. Så det er et meget eksklusivt selskab.
De resterende deltagere til ungdoms OL bliver fundet ved et endeligt kvalifikations stævne i Umag (Kroatien) i slutningen af juni.

(Fra venstre: Frederik, Lasse, Laura, Sarah, Emmelige og Jesper)

Til dette sidste kvalifikationsstævne har Danmark endnu 5 håbefulde ungdomsatleter med.

Emmelie Sode, Horsens Karateklub
Sarah Aakerman, Budosportskarate - Ishøj
Jesper Bøndergaard, Budosportskarate - Holstebro
Lasse Bøgelund, Sportskarate.dk (Ålborg)
Frederik Godthjælp Petersen, Greve Karate

Selve Ungdoms OL finder sted i Buenos Aires, Argentina i oktober måned i år, og det er første gang, at disciplinen karate er på programmet.