God succes for de åbne kaffemøder i Dansk Karate Forbund


De første skridt for udviklingen af talent og elitestrategi 2024 er taget. Kaffemøder på Sjælland og i Jylland er blevet afholdt med stor tilslutning fra de danske karate klubber. 


Der var besøg fra klubtrænere, klubbestyrelser, forældre og selvfølgelig dem det hele drejer sig om – udøverne.

Landstrænere, talentcenter trænere og eliteudvalget deltog aktivt i debatten, og der var plads til at alle kunne blive hørt. 

– Kaffemøderne er vores første skridt i retningen mod vores talent og elitestrategi. Denne skal være færdig og præsenteres til næste års general forsamling. Jeg oplevede at alle tog lynhurtigt ejerskab, og var meget interesserede i at sætte skub i processen, fortæller sportschef Allan Kjærsgaard.

Vi tør godt forfølge vores talent

Ved kaffemøderne var et af omdrejningspunkterne, hvor langt Danmark egentlig var kommet. Der var i den grad tale om humlebi historien lever, for Dansk Karate har leveret så stærke resultater på den internationale scene, at det har medført ambitiøse mål for fremtiden. OL i Tokyo i 2020 er en af ambitionerne.

– Dansk Karate forbund vil Elite. Vi vil også bredde. Men det var tydeligt at mærke opbakningen til at gå en fremtid i møde, hvor Dansk Karate Forbund også kan skabe og udvikle verdensklasse atleter. Og med Katrine som nr. 1 på verdensranglisten, så har vi jo en den grad et forbillede for os alle sammen, som giver mange forhåbninger om, at det her kan lade sig gøre, fortsætter Allan.


 Det her, det er for Danmark

De 2 timer lange møder var startskuddet på en rejse frem mod 2024, og forbundets medlemmer talte blandt andet om, hvad de mente var kernen i arbejdet med talenter.

– Allerførst er det vigtigt for mig at nævne, at det - at vi sad sammen og talte om noget der ligger os meget på sinde, forstærkede vores dansker følelse. Det her vi sidder med nu, det er for Danmark. Det er noget, som kommer til at gøre en kæmpe forskel for os som land. Det er ikke for en klub, en atlet eller en træner eller kun en disciplin. Det er for os alle sammen, og vi er fælles om det. Ord som samarbejde blev nævnt som en af de vigtigste faktorer, for at komme i mål. Det var en bred enighed om at forståelse af, at det her er noget vi skal gøre sammen. Der blev også talt om tillid, og turde være der for hinanden. Det fik mig straks til at tænke på, hvad vi kunne gøre for vores dygtige trænere der i dagligdagen arbejder med talentudvikling. Jeg ved at Team Danmark og DIF afholder trænersymposium et par gange om året. Det kunne være spændende, at få vores trænere med til dette, og derigennem vidensdele og dygtiggøre sig sammen siger sportschefen afslutningsvis

Eliteudvalgets næste skridt bliver nu at samle de mange indtryk, og begynde arbejdet med beskrivelsen af talent & elitestrategien 2024.


 

Seneste nyt


2.indkaldelse ordinær Generalforsamling
DKarF afholder ordinær generalforsamling lørdag 11.maj i Idrættens Hus, Brøndby
26. april 2019


Mere fokus til Shobu Ippon
Shobu Ippon får sit eget DM!

2. april 2019


DANSK KARATE SUCCES MED EM BRONZE
Katrine Pedersen som kæmper i klassen -68 kg kvinder og Casper Lidegaard som kæmper i -60 kg herrer nåede længst af danskerne ved årets EM.
1. april 2019


Stort håb på Dansk EM succes
11 danske senioratleter klar til Karate EM i Spanien, som skydes igang imorgen torsdag
27. marts 2019


WHAT’S IN IT FOR THEM?
Atleterne – det er dem, det drejer sig om. Dette er tredje og sidste del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
9. marts 2019


Katrine ender top 8 ved endnu et rekordbrydende Karate1 mesterskab
Danmark stillede med 16 atleter, og der var nogle meget lange dage foran dem. Lodtrækningen var bestemt ikke i danskernes favør. Der var lagt op til hårde fights fra første fløjt.
7. marts 2019


VI VIL HAVE FLERE DANSKE SENIORER I VERDENSKLASSE
- Her kommer 2. del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
3. marts 2019


#Likeagirl Camp
Søg penge til at afholde en camp for piger
25. februar 2019


KARATE STÅR STADIG MED EN CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
Med en udsigt til en kommende OL debut, samtidig med at det ligger skjult i kortene, at det muligvis kun er for denne ene gang, så går bølgerne rigtig højt om fremtiden for Karate.
23. februar 2019


EM guld og bronze i Aalborg
En dansk Europamester og en dansk EM bronze i rammerne af Gigantium i Aalborg blandt 1100 deltagere og 51 nationer, kan vi godt klappe os selv på skulderen af.
21. februar 2019


Ferielukket på sekretariatet13. februar 2019


Drømmen om en stærk EM præstation lever i bedste velgående hos 18 årige Frederikke trods 2 tidligere korsbåndsskader
I den kommende weekend løber Danmarkshistoriens første karate EM af stablen i Danmark, og Aalborg danner rammerne for dette. Drømme om at præstere på allerhøjeste niveau lever i bedste velgående hos de danske landsholdsatleter.
5. februar 2019


Danmark er fascineret over vores karate ungdom!
29 danske ungdomsatleter klar til Karate EM på hjemmebane, som skydes igang fredag d. 8. februar.
1. februar 2019


1.indkaldelse generalforsamling
Ordinær generalforsamling lørdag 11.maj i Ishøj Idrætscenter
1. februar 2019


U21 EM 2019
Her du finder du info om U21 EM 2019. Stævnet afholdes i Gigantium, Aalborg fra 08.-10.feb.
1. februar 2019


Ny konsulent ansat
Byd velkommen til Nanna Skov - forbundets nye bredde-og udviklingskonsulent.
25. januar 2019


Nye Licensinstruktører
17 engagerede kursister bestod Licensinstruktør i Kolding 12.-13.januar
15. januar 2019


Katrine Pedersen og Michel Corbalan nomineret til fornemme priser
Der var stor anerkendelse i retning af Danmarks pt 2 største karateatleter. 22 årige Katrine Pedersen og 20 årige Michel har i 2018 opnået enestående og historiske resultater. Det er ikke gået ubemærket hen.
9. januar 2019


WKF afskaffer dissidens-begrebet
WKF har på kongressen i Madrid (november 2018) besluttet at afskaffe dissidens-begrebet.
Dansk Karate Forbund kan derfor med glæde meddele alle karateklubber i Danmark, at de kan søge optagelse i forbundet uanset tilhørsforhold, og at alle klubber må træne og konkurrere frit
17. december 2018


Dommerkursus i nye kataregler
Dommerudvalget holder kursus i Ishøj 12.-13.januar for både nye og gamle dommere
14. december 2018