God succes for de åbne kaffemøder i Dansk Karate Forbund


De første skridt for udviklingen af talent og elitestrategi 2024 er taget. Kaffemøder på Sjælland og i Jylland er blevet afholdt med stor tilslutning fra de danske karate klubber. 


Der var besøg fra klubtrænere, klubbestyrelser, forældre og selvfølgelig dem det hele drejer sig om – udøverne.

Landstrænere, talentcenter trænere og eliteudvalget deltog aktivt i debatten, og der var plads til at alle kunne blive hørt. 

– Kaffemøderne er vores første skridt i retningen mod vores talent og elitestrategi. Denne skal være færdig og præsenteres til næste års general forsamling. Jeg oplevede at alle tog lynhurtigt ejerskab, og var meget interesserede i at sætte skub i processen, fortæller sportschef Allan Kjærsgaard.

Vi tør godt forfølge vores talent

Ved kaffemøderne var et af omdrejningspunkterne, hvor langt Danmark egentlig var kommet. Der var i den grad tale om humlebi historien lever, for Dansk Karate har leveret så stærke resultater på den internationale scene, at det har medført ambitiøse mål for fremtiden. OL i Tokyo i 2020 er en af ambitionerne.

– Dansk Karate forbund vil Elite. Vi vil også bredde. Men det var tydeligt at mærke opbakningen til at gå en fremtid i møde, hvor Dansk Karate Forbund også kan skabe og udvikle verdensklasse atleter. Og med Katrine som nr. 1 på verdensranglisten, så har vi jo en den grad et forbillede for os alle sammen, som giver mange forhåbninger om, at det her kan lade sig gøre, fortsætter Allan.


 Det her, det er for Danmark

De 2 timer lange møder var startskuddet på en rejse frem mod 2024, og forbundets medlemmer talte blandt andet om, hvad de mente var kernen i arbejdet med talenter.

– Allerførst er det vigtigt for mig at nævne, at det - at vi sad sammen og talte om noget der ligger os meget på sinde, forstærkede vores dansker følelse. Det her vi sidder med nu, det er for Danmark. Det er noget, som kommer til at gøre en kæmpe forskel for os som land. Det er ikke for en klub, en atlet eller en træner eller kun en disciplin. Det er for os alle sammen, og vi er fælles om det. Ord som samarbejde blev nævnt som en af de vigtigste faktorer, for at komme i mål. Det var en bred enighed om at forståelse af, at det her er noget vi skal gøre sammen. Der blev også talt om tillid, og turde være der for hinanden. Det fik mig straks til at tænke på, hvad vi kunne gøre for vores dygtige trænere der i dagligdagen arbejder med talentudvikling. Jeg ved at Team Danmark og DIF afholder trænersymposium et par gange om året. Det kunne være spændende, at få vores trænere med til dette, og derigennem vidensdele og dygtiggøre sig sammen siger sportschefen afslutningsvis

Eliteudvalgets næste skridt bliver nu at samle de mange indtryk, og begynde arbejdet med beskrivelsen af talent & elitestrategien 2024.


 

Seneste nyt


Nye Licensinstruktører
17 engagerede kursister bestod Licensinstruktør i Kolding 12.-13.januar
15. januar 2019


Katrine Pedersen og Michel Corbalan nomineret til fornemme priser
Der var stor anerkendelse i retning af Danmarks pt 2 største karateatleter. 22 årige Katrine Pedersen og 20 årige Michel har i 2018 opnået enestående og historiske resultater. Det er ikke gået ubemærket hen.
9. januar 2019


WKF afskaffer dissidens-begrebet
WKF har på kongressen i Madrid (november 2018) besluttet at afskaffe dissidens-begrebet.
Dansk Karate Forbund kan derfor med glæde meddele alle karateklubber i Danmark, at de kan søge optagelse i forbundet uanset tilhørsforhold, og at alle klubber må træne og konkurrere frit
17. december 2018


Dommerkursus i nye kataregler
Dommerudvalget holder kursus i Ishøj 12.-13.januar for både nye og gamle dommere
14. december 2018


Danmark bedst for syvende år i træk
Danmark topper medaljetabellen ved et historisk stort Nordiske Mesterskaber i karate
27. november 2018


Nordens stærkeste karate-kaer samlet i Finland
Nordens absolut stærkeste karate-kaer samlet til de nordiske mesterskaber
23. november 2018


Forbundet søger en bredde- og udviklingskonsulent8. november 2018


Danmark er VM klar - trods skader
2018-udgaven af Karate World Championships er ved at blive den største karate event nogensinde. Mesterskabet, der afholdes i Madrid (Spanien) fra 6. til 11. november, slår alle rekorder.
5. november 2018


Ferielukket uge 4212. oktober 2018


Nye Børneinstruktører
15 veloplagte instruktører gennemførte Børneinstruktør-kurset i Herning 22.september
24. september 2018


Åben fredagstræning i Bosatsu - kumite22. august 2018


Tilskudspulje for stævnearrangører
Har du arrangeret et stævne i samarbejde med Dansk Karate Forbund har du mulighed for at søge midler til afviklingen.
20. august 2018


Reduceret pris på licenser2. juli 2018


Philip Carlsen stopper på landsholdet
Philip fylder 32 i år, og har valgt at prioritere sin trænergerning i Bushi, sin familie og sit arbejde.
Dermed bliver en lang og loyal landsholdskarriere lagt på hylden.
1. juli 2018


Hvad dræber talentet i dig?
Er det økonomien, som sætter en dræbende stopper for, at ens evner, ens talent - vil forblive nedgravet?
23. juni 2018


Laura Lyck er direkte kvalificeret til Ungdoms OL
16 årige Laura Lyck fra Egedal Karate Klub har gjort noget ganske historisk. Det er første gang at Karate er med på OL programmet for ungdom
8. juni 2018


God succes for de åbne kaffemøder i Dansk Karate Forbund
De første skridt for udviklingen af talent og elitestrategi 2024 er taget. Kaffemøder på Sjælland og i Jylland er blevet afholdt med stor tilslutning fra de danske karate klubber.
7. juni 2018


Nye Forbundsinstruktører
15 veloplagte kursister gennemførte i weekenden 1.modul i Ishøj
3. juni 2018


Tør du godt forfølge dit talent?
Har alle mennesker enestående evner? Er det rigtig, at hvert individ indeholder et ganske særligt potentiale fra barnsben, der bare venter på at blive sat i gang?

20. maj 2018


De indledende kampe for Danmark ved senior EM
EKF Senior EM, Novi Sad - Serbien 2018
12. maj 2018