God succes for de åbne kaffemøder i Dansk Karate Forbund

De første skridt for udviklingen af talent og elitestrategi 2024 er taget. Kaffemøder på Sjælland og i Jylland er blevet afholdt med stor tilslutning fra de danske karate klubber.

Der var besøg fra klubtrænere, klubbestyrelser, forældre og selvfølgelig dem det hele drejer sig om – udøverne.

Landstrænere, talentcenter trænere og eliteudvalget deltog aktivt i debatten, og der var plads til at alle kunne blive hørt.

– Kaffemøderne er vores første skridt i retningen mod vores talent og elitestrategi. Denne skal være færdig og præsenteres til næste års general forsamling. Jeg oplevede at alle tog lynhurtigt ejerskab, og var meget interesserede i at sætte skub i processen, fortæller sportschef Allan Kjærsgaard.

Vi tør godt forfølge vores talent

Ved kaffemøderne var et af omdrejningspunkterne, hvor langt Danmark egentlig var kommet. Der var i den grad tale om humlebi historien lever, for Dansk Karate har leveret så stærke resultater på den internationale scene, at det har medført ambitiøse mål for fremtiden. OL i Tokyo i 2020 er en af ambitionerne.

– Dansk Karate forbund vil Elite. Vi vil også bredde. Men det var tydeligt at mærke opbakningen til at gå en fremtid i møde, hvor Dansk Karate Forbund også kan skabe og udvikle verdensklasse atleter. Og med Katrine som nr. 1 på verdensranglisten, så har vi jo en den grad et forbillede for os alle sammen, som giver mange forhåbninger om, at det her kan lade sig gøre, fortsætter Allan.

Det her, det er for Danmark

De 2 timer lange møder var startskuddet på en rejse frem mod 2024, og forbundets medlemmer talte blandt andet om, hvad de mente var kernen i arbejdet med talenter.

– Allerførst er det vigtigt for mig at nævne, at det - at vi sad sammen og talte om noget der ligger os meget på sinde, forstærkede vores dansker følelse. Det her vi sidder med nu, det er for Danmark. Det er noget, som kommer til at gøre en kæmpe forskel for os som land. Det er ikke for en klub, en atlet eller en træner eller kun en disciplin. Det er for os alle sammen, og vi er fælles om det. Ord som samarbejde blev nævnt som en af de vigtigste faktorer, for at komme i mål. Det var en bred enighed om at forståelse af, at det her er noget vi skal gøre sammen. Der blev også talt om tillid, og turde være der for hinanden. Det fik mig straks til at tænke på, hvad vi kunne gøre for vores dygtige trænere der i dagligdagen arbejder med talentudvikling. Jeg ved at Team Danmark og DIF afholder trænersymposium et par gange om året. Det kunne være spændende, at få vores trænere med til dette, og derigennem vidensdele og dygtiggøre sig sammen siger sportschefen afslutningsvis

Eliteudvalgets næste skridt bliver nu at samle de mange indtryk, og begynde arbejdet med beskrivelsen af talent & elitestrategien 2024.