Katrine Pedersen er nummer 1 på verdensranglisten

Katrine er som den første kvindelige dansker nogensinde nummer et på verdens ranglisten. Det blev hun efter en fantastisk sejr ved Karate 1 Premier League i Rabat, Marokko. Her vandt hun 5-0 over Iryna Zaretska fra Azerbaijan i finalen.

Titlen som verdensetter, blev hun efter en række fremragende resultater ved Premier League igennem efteråret 2017 og frem til maj i 2018. Den stærke sejr i Rabat, Marokko, satte hende helt i front.
-  Det var en spændende kamp i finalen. Bo (Katrines Træner) og jeg havde nogle helt klare fokus punkter, som jeg overholdte og det virkede. Jeg er virkelig glad for at nå dette skridt, sagde Katrine efter sejren i Rabat.

Karate1 og verdensranglisten
Karate1 er delt op i flere events. Den sværeste og vigtigste event er Premier League. Denne liga bestræber sig på at samle de bedste karate atleter i verden.
Den 22-årige dansker overhaler flere verdensstjerner med sejren - i netop Premier League. Blandt andet må den Franske verdensstjerne Alizee Agier, nøjes med 2. Pladsen – selvom hun med sine 2 sejre i Paris og Dubai, har toppet ranglisten længe.
Karate1 indeholder også ligaerne serie A og Youth League. Premier League og Serie A er kun for senioratleter og Youth League er for under 18 år.
Katrine som kommer fra Ishøj Karate Klub, arbejder i øjeblikket benhårdt på de sidste forberedelser frem mod EM, som finder sted om ganske kort tid. Hun er en del Dansk Karate forbunds eliteprojekt 2020, hvilket betyder at hun også er på forbundets elitecenter på Sjælland, hvor både hendes udvikling og det kommende EM er vigtige delmål.
- Dansk Karate Forbunds Eliteprojekt 2020 er et etableret samarbejde med Team Danmark. Projektet har 14 atleter involveret, hvor Katrine er en vigtig del. Katrine, Bo Pedersen og jeg er i tæt dialog om de opsatte mål og de processer der kører i øjeblikket for optimal performance. Det er helt fantastisk at følges hendes udvikling, og det er ganske enestående at hun placerer sig som nr 1 på verdensranglisten i senior, fortæller Allan Kjærsgaard som er sportschef i Dansk Karate Forbund.

Europamesterskaberne i Karate for senior
Fra den 10. til den 13. Maj konkurrerer Europas allerbedste om de prestigefyldte titler, og Danmark stiller stærkt fra start.
Med 15 kæmpere er Danmark godt repræsenteret både i individuel og hold. Landstræner Allan Busk står i spidsen for coachteamet, og denne gang er landsholdet ledsaget af eksperter fra Team Danmark, som skal give gode indspark på det sportspsykologiske.
Mesterskaberne finder sted i Novi Sad, Serbien.