Katrine Pedersen er nummer 1 på verdensranglisten


Katrine er som den første kvindelige dansker nogensinde nummer et på verdens ranglisten. Det blev hun efter en fantastisk sejr ved Karate 1 Premier League i Rabat, Marokko. Her vandt hun 5-0 over Iryna Zaretska fra Azerbaijan i finalen. Titlen som verdensetter, blev hun efter en række fremragende resultater ved Premier League igennem efteråret 2017 og frem til maj i 2018. Den stærke sejr i Rabat, Marokko, satte hende helt i front.  
-  Det var en spændende kamp i finalen. Bo (Katrines Træner) og jeg havde nogle helt klare fokus punkter, som jeg overholdte og det virkede. Jeg er virkelig glad for at nå dette skridt, sagde Katrine efter sejren i Rabat.

Karate1 og verdensranglisten
Karate1 er delt op i flere events. Den sværeste og vigtigste event er Premier League. Denne liga bestræber sig på at samle de bedste karate atleter i verden. 
Den 22-årige dansker overhaler flere verdensstjerner med sejren - i netop Premier League. Blandt andet må den Franske verdensstjerne Alizee Agier, nøjes med 2. Pladsen – selvom hun med sine 2 sejre i Paris og Dubai, har toppet ranglisten længe.
Karate1 indeholder også ligaerne serie A og Youth League. Premier League og Serie A er kun for senioratleter og Youth League er for under 18 år.
Katrine som kommer fra Ishøj Karate Klub, arbejder i øjeblikket benhårdt på de sidste forberedelser frem mod EM, som finder sted om ganske kort tid. Hun er en del Dansk Karate forbunds eliteprojekt 2020, hvilket betyder at hun også er på forbundets elitecenter på Sjælland, hvor både hendes udvikling og det kommende EM er vigtige delmål.
- Dansk Karate Forbunds Eliteprojekt 2020 er et etableret samarbejde med Team Danmark. Projektet har 14 atleter involveret, hvor Katrine er en vigtig del. Katrine, Bo Pedersen og jeg er i tæt dialog om de opsatte mål og de processer der kører i øjeblikket for optimal performance. Det er helt fantastisk at følges hendes udvikling, og det er ganske enestående at hun placerer sig som nr 1 på verdensranglisten i senior, fortæller Allan Kjærsgaard som er sportschef i Dansk Karate Forbund.

Europamesterskaberne i Karate for senior
Fra den 10. til den 13. Maj konkurrerer Europas allerbedste om de prestigefyldte titler, og Danmark stiller stærkt fra start. 
Med 15 kæmpere er Danmark godt repræsenteret både i individuel og hold. Landstræner Allan Busk står i spidsen for coachteamet, og denne gang er landsholdet ledsaget af eksperter fra Team Danmark, som skal give gode indspark på det sportspsykologiske.
Mesterskaberne finder sted i Novi Sad, Serbien.


Seneste nyt


Nye Licensinstruktører
17 engagerede kursister bestod Licensinstruktør i Kolding 12.-13.januar
15. januar 2019


Katrine Pedersen og Michel Corbalan nomineret til fornemme priser
Der var stor anerkendelse i retning af Danmarks pt 2 største karateatleter. 22 årige Katrine Pedersen og 20 årige Michel har i 2018 opnået enestående og historiske resultater. Det er ikke gået ubemærket hen.
9. januar 2019


WKF afskaffer dissidens-begrebet
WKF har på kongressen i Madrid (november 2018) besluttet at afskaffe dissidens-begrebet.
Dansk Karate Forbund kan derfor med glæde meddele alle karateklubber i Danmark, at de kan søge optagelse i forbundet uanset tilhørsforhold, og at alle klubber må træne og konkurrere frit
17. december 2018


Dommerkursus i nye kataregler
Dommerudvalget holder kursus i Ishøj 12.-13.januar for både nye og gamle dommere
14. december 2018


Danmark bedst for syvende år i træk
Danmark topper medaljetabellen ved et historisk stort Nordiske Mesterskaber i karate
27. november 2018


Nordens stærkeste karate-kaer samlet i Finland
Nordens absolut stærkeste karate-kaer samlet til de nordiske mesterskaber
23. november 2018


Forbundet søger en bredde- og udviklingskonsulent8. november 2018


Danmark er VM klar - trods skader
2018-udgaven af Karate World Championships er ved at blive den største karate event nogensinde. Mesterskabet, der afholdes i Madrid (Spanien) fra 6. til 11. november, slår alle rekorder.
5. november 2018


Ferielukket uge 4212. oktober 2018


Nye Børneinstruktører
15 veloplagte instruktører gennemførte Børneinstruktør-kurset i Herning 22.september
24. september 2018


Åben fredagstræning i Bosatsu - kumite22. august 2018


Tilskudspulje for stævnearrangører
Har du arrangeret et stævne i samarbejde med Dansk Karate Forbund har du mulighed for at søge midler til afviklingen.
20. august 2018


Reduceret pris på licenser2. juli 2018


Philip Carlsen stopper på landsholdet
Philip fylder 32 i år, og har valgt at prioritere sin trænergerning i Bushi, sin familie og sit arbejde.
Dermed bliver en lang og loyal landsholdskarriere lagt på hylden.
1. juli 2018


Hvad dræber talentet i dig?
Er det økonomien, som sætter en dræbende stopper for, at ens evner, ens talent - vil forblive nedgravet?
23. juni 2018


Laura Lyck er direkte kvalificeret til Ungdoms OL
16 årige Laura Lyck fra Egedal Karate Klub har gjort noget ganske historisk. Det er første gang at Karate er med på OL programmet for ungdom
8. juni 2018


God succes for de åbne kaffemøder i Dansk Karate Forbund
De første skridt for udviklingen af talent og elitestrategi 2024 er taget. Kaffemøder på Sjælland og i Jylland er blevet afholdt med stor tilslutning fra de danske karate klubber.
7. juni 2018


Nye Forbundsinstruktører
15 veloplagte kursister gennemførte i weekenden 1.modul i Ishøj
3. juni 2018


Tør du godt forfølge dit talent?
Har alle mennesker enestående evner? Er det rigtig, at hvert individ indeholder et ganske særligt potentiale fra barnsben, der bare venter på at blive sat i gang?

20. maj 2018


De indledende kampe for Danmark ved senior EM
EKF Senior EM, Novi Sad - Serbien 2018
12. maj 2018