Katrine Pedersen er nummer 1 på verdensranglisten


Katrine er som den første kvindelige dansker nogensinde nummer et på verdens ranglisten. Det blev hun efter en fantastisk sejr ved Karate 1 Premier League i Rabat, Marokko. Her vandt hun 5-0 over Iryna Zaretska fra Azerbaijan i finalen. Titlen som verdensetter, blev hun efter en række fremragende resultater ved Premier League igennem efteråret 2017 og frem til maj i 2018. Den stærke sejr i Rabat, Marokko, satte hende helt i front.  
-  Det var en spændende kamp i finalen. Bo (Katrines Træner) og jeg havde nogle helt klare fokus punkter, som jeg overholdte og det virkede. Jeg er virkelig glad for at nå dette skridt, sagde Katrine efter sejren i Rabat.

Karate1 og verdensranglisten
Karate1 er delt op i flere events. Den sværeste og vigtigste event er Premier League. Denne liga bestræber sig på at samle de bedste karate atleter i verden. 
Den 22-årige dansker overhaler flere verdensstjerner med sejren - i netop Premier League. Blandt andet må den Franske verdensstjerne Alizee Agier, nøjes med 2. Pladsen – selvom hun med sine 2 sejre i Paris og Dubai, har toppet ranglisten længe.
Karate1 indeholder også ligaerne serie A og Youth League. Premier League og Serie A er kun for senioratleter og Youth League er for under 18 år.
Katrine som kommer fra Ishøj Karate Klub, arbejder i øjeblikket benhårdt på de sidste forberedelser frem mod EM, som finder sted om ganske kort tid. Hun er en del Dansk Karate forbunds eliteprojekt 2020, hvilket betyder at hun også er på forbundets elitecenter på Sjælland, hvor både hendes udvikling og det kommende EM er vigtige delmål.
- Dansk Karate Forbunds Eliteprojekt 2020 er et etableret samarbejde med Team Danmark. Projektet har 14 atleter involveret, hvor Katrine er en vigtig del. Katrine, Bo Pedersen og jeg er i tæt dialog om de opsatte mål og de processer der kører i øjeblikket for optimal performance. Det er helt fantastisk at følges hendes udvikling, og det er ganske enestående at hun placerer sig som nr 1 på verdensranglisten i senior, fortæller Allan Kjærsgaard som er sportschef i Dansk Karate Forbund.

Europamesterskaberne i Karate for senior
Fra den 10. til den 13. Maj konkurrerer Europas allerbedste om de prestigefyldte titler, og Danmark stiller stærkt fra start. 
Med 15 kæmpere er Danmark godt repræsenteret både i individuel og hold. Landstræner Allan Busk står i spidsen for coachteamet, og denne gang er landsholdet ledsaget af eksperter fra Team Danmark, som skal give gode indspark på det sportspsykologiske.
Mesterskaberne finder sted i Novi Sad, Serbien.


Seneste nyt


2.indkaldelse ordinær Generalforsamling
DKarF afholder ordinær generalforsamling lørdag 11.maj i Idrættens Hus, Brøndby
26. april 2019


Mere fokus til Shobu Ippon
Shobu Ippon får sit eget DM!

2. april 2019


DANSK KARATE SUCCES MED EM BRONZE
Katrine Pedersen som kæmper i klassen -68 kg kvinder og Casper Lidegaard som kæmper i -60 kg herrer nåede længst af danskerne ved årets EM.
1. april 2019


Stort håb på Dansk EM succes
11 danske senioratleter klar til Karate EM i Spanien, som skydes igang imorgen torsdag
27. marts 2019


WHAT’S IN IT FOR THEM?
Atleterne – det er dem, det drejer sig om. Dette er tredje og sidste del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
9. marts 2019


Katrine ender top 8 ved endnu et rekordbrydende Karate1 mesterskab
Danmark stillede med 16 atleter, og der var nogle meget lange dage foran dem. Lodtrækningen var bestemt ikke i danskernes favør. Der var lagt op til hårde fights fra første fløjt.
7. marts 2019


VI VIL HAVE FLERE DANSKE SENIORER I VERDENSKLASSE
- Her kommer 2. del af artiklen KARATE HAR EN KÆMPE CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
3. marts 2019


#Likeagirl Camp
Søg penge til at afholde en camp for piger
25. februar 2019


KARATE STÅR STADIG MED EN CHANCE FORAN SIG – Men er Danmark klar på fremtiden?
Med en udsigt til en kommende OL debut, samtidig med at det ligger skjult i kortene, at det muligvis kun er for denne ene gang, så går bølgerne rigtig højt om fremtiden for Karate.
23. februar 2019


EM guld og bronze i Aalborg
En dansk Europamester og en dansk EM bronze i rammerne af Gigantium i Aalborg blandt 1100 deltagere og 51 nationer, kan vi godt klappe os selv på skulderen af.
21. februar 2019


Ferielukket på sekretariatet13. februar 2019


Drømmen om en stærk EM præstation lever i bedste velgående hos 18 årige Frederikke trods 2 tidligere korsbåndsskader
I den kommende weekend løber Danmarkshistoriens første karate EM af stablen i Danmark, og Aalborg danner rammerne for dette. Drømme om at præstere på allerhøjeste niveau lever i bedste velgående hos de danske landsholdsatleter.
5. februar 2019


Danmark er fascineret over vores karate ungdom!
29 danske ungdomsatleter klar til Karate EM på hjemmebane, som skydes igang fredag d. 8. februar.
1. februar 2019


1.indkaldelse generalforsamling
Ordinær generalforsamling lørdag 11.maj i Ishøj Idrætscenter
1. februar 2019


U21 EM 2019
Her du finder du info om U21 EM 2019. Stævnet afholdes i Gigantium, Aalborg fra 08.-10.feb.
1. februar 2019


Ny konsulent ansat
Byd velkommen til Nanna Skov - forbundets nye bredde-og udviklingskonsulent.
25. januar 2019


Nye Licensinstruktører
17 engagerede kursister bestod Licensinstruktør i Kolding 12.-13.januar
15. januar 2019


Katrine Pedersen og Michel Corbalan nomineret til fornemme priser
Der var stor anerkendelse i retning af Danmarks pt 2 største karateatleter. 22 årige Katrine Pedersen og 20 årige Michel har i 2018 opnået enestående og historiske resultater. Det er ikke gået ubemærket hen.
9. januar 2019


WKF afskaffer dissidens-begrebet
WKF har på kongressen i Madrid (november 2018) besluttet at afskaffe dissidens-begrebet.
Dansk Karate Forbund kan derfor med glæde meddele alle karateklubber i Danmark, at de kan søge optagelse i forbundet uanset tilhørsforhold, og at alle klubber må træne og konkurrere frit
17. december 2018


Dommerkursus i nye kataregler
Dommerudvalget holder kursus i Ishøj 12.-13.januar for både nye og gamle dommere
14. december 2018