Danmark vandt VM guld og VM sølv


Lørdag den 28. oktober 2017 blev en historisk dag for dansk karate. 35 år efter den første danske VM-medalje kom i hus, har vi nu også fået en af fineste karat.    


 
(på foto ses tv. Lasse der vandt VM sølv og th. Frederik der blev verdensmester)


Denne varme efterårsdag, på den spanske ferieø, Tenerife, vandt Frederik Godthjælp Petersen verdensmesterskabet, som den første dansker.


Frederik, som repræsenterede Danmark i klassen Kadet +70kg ved U21 VM, havde et fantastisk mesterskab. Sammen med coach Allan Kjærsgaard fik Frederik fundet det helt rigtigt spændingsniveau. Der var fokus på opgaven, og parret var opsat på at vise hvad Danmark kan. Og det gjorde de meget overbevisende.


Frederik var oversidder i første runder, men allerede i anden runde sættes standard ved at slå Georgien 8-0, og den bliver fulgt op af en 9-0 sejr over Rumænien. I fjerde runde møder Frederik modstand fra den iranske kæmper. Iran bliver den eneste nation, der får scoringer ind på Frederik ved mesterskabet. Frederik sætter et spark til kroppen i sidste sekund, og trækker to flag. Dommeren vælger ikke at give de to point, og kampen ender 2-2, og Frederik vinder på Senshu.


Semifinalen bliver en sikker sejrer på 4-0 over Bosnien Hercegovina, som bringer duoen i finalen (læs også artiklen: Når man får en verdensmester). Finalen bliver endnu en overbevisende præstation, hvor Chile besejres 5-0, og den første danske verdensmestertitel er en realitet.


Finalen blev transmitteret via karateworld.tv og Olympic Channel, og kommentatorerne roste den danske indsats og konstaterede at Danmark bliver bemærket på den internationale scene. ” Kumite deltog ved VM med 23 erfarne og rutinerede kæmpere, hvilket kom til udtryk via de flotte placeringer og de to medaljer,” udtaler Landstræner Allan Busk og fortsætter, ”Ved dette mesterskab høstede DKarF frugten for de seneste års seriøse talentarbejde i forbundsregi. De danske kæmpere er meget dygtige til at skabe momentum og lave omstillinger, når det kræves af dem i kampene”. Allan Busk nævner også trænerteamet som en væsentlig faktor i den danske success, ” Trænerteamet var meget opmærksom på den nye fortolkning af kategori 2 og samarbejdede fantastisk under mesterskabet”.


Succesen understreges af, at Lasse Bøgelund to kampe tidligere tangerede det hidtil bedste danske resultat ved at vinde Sølv i klassen Kadet -63kg. På sin vej til finalen slog Lasse først Australien 6-0, efterfulgt af en tæt kamp med Ungarn, som ender 1-1. Lasse vinder kampen på Senshu. I tredje runde viser Lasse igen sin styrke, og sender Hong Kong ud med cifrene 8-0. I kvartfinalen må Rusland bøje sig efter et 1-3 nederlag til Lasse, og i semifinalen må Polen også vige for Lasse. Med 4-0 er Lasse i finalen, som bliver en tæt kamp. Lasse kommer bagud, men får udlignet, og kæmper for at få indhentet modstanderens Senshu. Men det lykkes desværre ikke at hente den vindende scoring.


Begge de unge kadetter har haft en et stort år, hvor de begge holder titlerne som både Danmarksmester og Nordisk Mester, som førsteårskadetter. Desuden har de klaret sig ganske godt til de europæiske udtagelsesstævner. Verdensmestertitlen er da også prikken over i’er for et flot dansk år for dansk karate, hvor også Katrine Lionett Pedersen vinder Guld til Karate1 i Salzburg og Sølv til Karate1 i Okinawa. 


Desværre blev U21 VM ikke den store succes for Katalandsholdet. Landstræner Tejs Damkjær refererer, "Resultatmæssigt blev det på en skuffelse på katasiden til U21 VM”. Alle tre kæmpere desværre taber første kamp. Det er dog altid en ære, at få lov at stille op for Danmark, og der var da også et lille lyspunkt. ” Debutanten Anna Enevoldsen mødte Japan. Her tabte vi som forventet og da japaneren senere blev verdensmester, havde vi en chance til i opsamlingen. Anna gik til opgaven med masser af selvtillid og tabte knebent 2-3 til Mexico", udtaler landstræneren.


Seneste nyt


Ferielukket uge 4212. oktober 2018


Nye Børneinstruktører
15 veloplagte instruktører gennemførte Børneinstruktør-kurset i Herning 22.september
24. september 2018


Åben fredagstræning i Bosatsu - kumite22. august 2018


Tilskudspulje for stævnearrangører
Har du arrangeret et stævne i samarbejde med Dansk Karate Forbund har du mulighed for at søge midler til afviklingen.
20. august 2018


Reduceret pris på licenser2. juli 2018


Philip Carlsen stopper på landsholdet
Philip fylder 32 i år, og har valgt at prioritere sin trænergerning i Bushi, sin familie og sit arbejde.
Dermed bliver en lang og loyal landsholdskarriere lagt på hylden.
1. juli 2018


Hvad dræber talentet i dig?
Er det økonomien, som sætter en dræbende stopper for, at ens evner, ens talent - vil forblive nedgravet?
23. juni 2018


Laura Lyck er direkte kvalificeret til Ungdoms OL
16 årige Laura Lyck fra Egedal Karate Klub har gjort noget ganske historisk. Det er første gang at Karate er med på OL programmet for ungdom
8. juni 2018


God succes for de åbne kaffemøder i Dansk Karate Forbund
De første skridt for udviklingen af talent og elitestrategi 2024 er taget. Kaffemøder på Sjælland og i Jylland er blevet afholdt med stor tilslutning fra de danske karate klubber.
7. juni 2018


Nye Forbundsinstruktører
15 veloplagte kursister gennemførte i weekenden 1.modul i Ishøj
3. juni 2018


Tør du godt forfølge dit talent?
Har alle mennesker enestående evner? Er det rigtig, at hvert individ indeholder et ganske særligt potentiale fra barnsben, der bare venter på at blive sat i gang?

20. maj 2018


De indledende kampe for Danmark ved senior EM
EKF Senior EM, Novi Sad - Serbien 2018
12. maj 2018


ANKOMMET til EKF Senior EM, Novi Sad i Serbien
13 kæmpere og 5 trænere, coaches mm. fra Dansk Karateforbund afsted til det 53rd EKF Senior Championships i Novi Sad, Serbien.
9. maj 2018


2.indkaldelse til Generalforsamling 2018
Dansk Karate Forbund inviterer til ordinær generalforsamling i Ishøj lørdag 19.maj 2018 kl.13 i Ishøj Idrætscenter
3. maj 2018


Katrine Pedersen er nummer 1 på verdensranglisten
Katrine er som den første kvindelige dansker nogensinde nummer et på verdens ranglisten. Det blev hun efter en fantastisk sejr ved Karate 1 Premier League i Rabat, Marokko. Her vandt hun 5-0 over Iryna Zaretska fra Azerbaijan i finalen.
2. maj 2018


Dansk Karate Forbunds eliteudvalg inviterer til et åbent kaffemøde om talent og elite arbejdet i Danmark
I kan være med til at sætte Dansk Karate Forbunds talent og elite arbejde i et endnu højre gear
26. april 2018


Kan Danmark udvikle verdens bedste karate atleter?
Talentudviklingen i Dansk karate er i særklasse. Resultaterne igennem de sidste 10 år taler et tydeligt sprog. Siden 2008 har historien vist samme billede. Om det har været EM eller VM, så har unge atleter fra Danmark sat dagsorden, og vist vejen frem internationalt.
21. april 2018


Guld til Katrine
Katrine viste igen storform her kort tid inden senior EM ved at vinde guld ved Premier League - Rabat, Marokko
9. april 2018


Hvor skal DM afholdes i 2019

Forbundet har besluttet at sætte DM 2019 i udbud. Datoen bliver annonceret senere. Klik og læs mere.
25. marts 2018


Tilskud fra breddepuljen, part 18: Halsnæs Karate-Do kumiteseminar21. februar 2018