Danmark vandt VM guld og VM sølv


Lørdag den 28. oktober 2017 blev en historisk dag for dansk karate. 35 år efter den første danske VM-medalje kom i hus, har vi nu også fået en af fineste karat.    


 
(på foto ses tv. Lasse der vandt VM sølv og th. Frederik der blev verdensmester)


Denne varme efterårsdag, på den spanske ferieø, Tenerife, vandt Frederik Godthjælp Petersen verdensmesterskabet, som den første dansker.


Frederik, som repræsenterede Danmark i klassen Kadet +70kg ved U21 VM, havde et fantastisk mesterskab. Sammen med coach Allan Kjærsgaard fik Frederik fundet det helt rigtigt spændingsniveau. Der var fokus på opgaven, og parret var opsat på at vise hvad Danmark kan. Og det gjorde de meget overbevisende.


Frederik var oversidder i første runder, men allerede i anden runde sættes standard ved at slå Georgien 8-0, og den bliver fulgt op af en 9-0 sejr over Rumænien. I fjerde runde møder Frederik modstand fra den iranske kæmper. Iran bliver den eneste nation, der får scoringer ind på Frederik ved mesterskabet. Frederik sætter et spark til kroppen i sidste sekund, og trækker to flag. Dommeren vælger ikke at give de to point, og kampen ender 2-2, og Frederik vinder på Senshu.


Semifinalen bliver en sikker sejrer på 4-0 over Bosnien Hercegovina, som bringer duoen i finalen (læs også artiklen: Når man får en verdensmester). Finalen bliver endnu en overbevisende præstation, hvor Chile besejres 5-0, og den første danske verdensmestertitel er en realitet.


Finalen blev transmitteret via karateworld.tv og Olympic Channel, og kommentatorerne roste den danske indsats og konstaterede at Danmark bliver bemærket på den internationale scene. ” Kumite deltog ved VM med 23 erfarne og rutinerede kæmpere, hvilket kom til udtryk via de flotte placeringer og de to medaljer,” udtaler Landstræner Allan Busk og fortsætter, ”Ved dette mesterskab høstede DKarF frugten for de seneste års seriøse talentarbejde i forbundsregi. De danske kæmpere er meget dygtige til at skabe momentum og lave omstillinger, når det kræves af dem i kampene”. Allan Busk nævner også trænerteamet som en væsentlig faktor i den danske success, ” Trænerteamet var meget opmærksom på den nye fortolkning af kategori 2 og samarbejdede fantastisk under mesterskabet”.


Succesen understreges af, at Lasse Bøgelund to kampe tidligere tangerede det hidtil bedste danske resultat ved at vinde Sølv i klassen Kadet -63kg. På sin vej til finalen slog Lasse først Australien 6-0, efterfulgt af en tæt kamp med Ungarn, som ender 1-1. Lasse vinder kampen på Senshu. I tredje runde viser Lasse igen sin styrke, og sender Hong Kong ud med cifrene 8-0. I kvartfinalen må Rusland bøje sig efter et 1-3 nederlag til Lasse, og i semifinalen må Polen også vige for Lasse. Med 4-0 er Lasse i finalen, som bliver en tæt kamp. Lasse kommer bagud, men får udlignet, og kæmper for at få indhentet modstanderens Senshu. Men det lykkes desværre ikke at hente den vindende scoring.


Begge de unge kadetter har haft en et stort år, hvor de begge holder titlerne som både Danmarksmester og Nordisk Mester, som førsteårskadetter. Desuden har de klaret sig ganske godt til de europæiske udtagelsesstævner. Verdensmestertitlen er da også prikken over i’er for et flot dansk år for dansk karate, hvor også Katrine Lionett Pedersen vinder Guld til Karate1 i Salzburg og Sølv til Karate1 i Okinawa. 


Desværre blev U21 VM ikke den store succes for Katalandsholdet. Landstræner Tejs Damkjær refererer, "Resultatmæssigt blev det på en skuffelse på katasiden til U21 VM”. Alle tre kæmpere desværre taber første kamp. Det er dog altid en ære, at få lov at stille op for Danmark, og der var da også et lille lyspunkt. ” Debutanten Anna Enevoldsen mødte Japan. Her tabte vi som forventet og da japaneren senere blev verdensmester, havde vi en chance til i opsamlingen. Anna gik til opgaven med masser af selvtillid og tabte knebent 2-3 til Mexico", udtaler landstræneren.


Seneste nyt


Kan Danmark udvikle verdens bedste karate atleter?
Talentudviklingen i Dansk karate er i særklasse. Resultaterne igennem de sidste 10 år taler et tydeligt sprog. Siden 2008 har historien vist samme billede. Om det har været EM eller VM, så har unge atleter fra Danmark sat dagsorden, og vist vejen frem internationalt.
21. april 2018


Guld til Katrine
Katrine viste igen storform her kort tid inden senior EM ved at vinde guld ved Premier League - Rabat, Marokko
9. april 2018


Hvor skal DM afholdes i 2019

Forbundet har besluttet at sætte DM 2019 i udbud. Datoen bliver annonceret senere. Klik og læs mere.
25. marts 2018


Tilskud fra breddepuljen, part 18: Halsnæs Karate-Do kumiteseminar21. februar 2018


Stor dansk succes ved U21 EM i Sochi
Danmark gjorde sig igen bemærket ved det netop overståede U21 EM i Sochi, Rusland. Med 10 medaljekampe og 6 medaljer var mesterskaberne absolut en succes for det danske karatelandshold, som nu igen kan bryste sig af, at have en Europamester, idet Michel Corbalan gik hele vejen i U21 -84kg.
16. februar 2018


Lukket på sekretariatet
Sekretariatet holder lukket i vinterferien uge 7. Mails vil blive besvaret i et begrænset omfang, ellers henvises til bestyrelsen
12. februar 2018


Tilskud fra breddepuljen, part 16: Træningslejr Egedal Karate Klub6. februar 2018


Tilskud fra breddepuljen, part 17: Allerød Karate Dojo klubmesterskab6. februar 2018


Tilskud fra breddepuljen, part 15: Sportskarate Cup 20. maj 201730. januar 2018


Shobu Ippon uddannelse30. januar 2018


Procedure for optagelse på det danske landshold og de danske talentcentre for både KATA og KUMITE
Gældende fra foråret 2018 - I det følgende kan du læse om de første skridt der skal tages, når du vil optages på landsholdet eller talentcentrene
24. januar 2018


1.indkaldelse til Generalforsamling
Lørdag d.19.maj afholdes der Generalforsamling i Ishøj. Læs i 1.indkaldelse hvem som er på valg.
22. januar 2018


Angående DM
Bestyrelsen informerer:

Til det kommende DM i Holstebro vil det være muligt for kæmpere at deltage i både wkf-kumite samt shobu ippon.

Bestyrelsen glæder sig til at se alle klubberne dyste ved forbundets flagskib, som løber af stablen 23.-25.marts i Gråkjær Arena.
18. januar 2018


Nye Licensinstruktører
Greve Karate Klub dannede rammen for forbundets Licensinstruktørkursus. 19 kursister bestod den afsluttende prøve
14. januar 2018


DEN STORE ELITESAMLING
Lørdag den 6. januar afholder Dansk Karate Forbund en stor fælles samling for alle landshold og talentcentre
18. december 2017


Dansk Karate Forbund får 252.000 kroner i Team Danmark-støtte i en satsning frem mod OL i 2020.
Dansk Karate Forbund var eneste nye forbund på listen over specialforbund, der i 2018 kan se frem til at modtage støtte fra Team Danmark.
13. december 2017


Danmark vandt VM guld og VM sølv
Lørdag den 28. oktober 2017 blev en historisk dag for dansk karate. 35 år efter den første danske VM-medalje kom i hus, vandt vi både en VM-sølv og en VM-medalje af fineste karat.
27. november 2017


Sølv til Katrine på Okinawa
Katrine Pedersen viste endnu engang verdensklasse da hun ved Karate 1 - Serie A på Okinawa kæmpede en flot sølvmedalje i hus.
27. november 2017


Nye Børneinstruktører
Stort tillykke til de 19 instruktører som nu kan kalde sig Børneinstruktører under DKarF
13. november 2017


Samarbejdsaftale med DAI
DKarF og DAI har indgået en ny aftale, som er istandsat gennem DIF. Det er en fornuftig aftale som kommer begge parter til gode.
7. november 2017